Spitalul din Lugoj are un aparat RMN funcţional din această lună

aparat rmn
untitled design set 970x90 px

Aparatul RMN de la spitalul municipal din Lugoj este deja funcțional. Personalul de la Compartimentul Imagistică este instruit și poate lucra pe el.

Specialiștii lugojeni au făcut un stagiu special de pregătire organizat de firma General Electric, producătorul aparatului de rezonanță magnetică instalat la Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei”, în incinta fostului laborator de testare PCR.

Dr. Ionuț Lucian Cocoș, managerul unității spitalicești din municipiu, ne-a spus că aparatul este funcțional și pregătit pentru a fi utilizat cu publicul: „Personalul este, în momentul de față, cel care deservește Radiologia. Oamenii noștri au participat la un training organizat la începutul lunii aprilie și care a durat trei zile. Pregătirea s-a referit strict la utilizarea aparatului, care are 1,5 Tesla și care este unul de ultimă generație. Am primit avizul de la Direcția de Sănătate Publică și am înaintat la Ministerul Sănătății cererea de modificare de structură, pentru că amenajarea compartimentului RMN și a compartimentului cu computerul tomograf reclamă această modificare de structură. Săptămâna trecută, am înaintat cererea la București, la Ministerul Sănătății. În momentul în care vine răspunsul pozitiv, atunci va fi funcțional aparatul RMN, primul de acest gen pe care îl are spitalul nostru. Este funcțional dar până nu primim avizele nu-l putem folosi. Spre deosebire de tomograf, acest aparat nu are radiații și nu necesită avize de la CNCAN”.

publicitate ziar expresb 1000x100

Curând urmează să sosească la Lugoj și computerul tomograf General Electric, cu 64 de slice-uri, care se adaugă tomografului existent Philips, cu 16 slice-uri, în completarea viitorului sector performant de imagistică de la Lugoj, care va atrage pacienți din tot vestul țării.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/