Spitalul din Lugoj a primit astăzi primii pacienți suspecți de coronavirus. Cinci asistente medicale infectate au fost trimise la Timișoara

Numărul cadrelor medicale din Spitalul Municipal din Lugoj, care au fost confirmate pozitiv cu noul virus, a suferit o creștere spectaculoasă, alte cinci asistente ajungând la Spitalul „Victor Babeş” din Timișoara. Totodată, spitalul din Lugoj a primit astăzi primii pacienți suspecți de a fi infectați.

Cele cinci asistente sunt colege de secție cu asistenta medicală de la Pneumoftiziologie și prezentau simptome încă de când primul caz a fost confirmat. Rezultatele testelor, prelevate imediat după confirmarea primului caz pe secție, au ieșit pozitive, secția de Pneumoftiziologie fiind cea mai afectată în acest moment. Cele cinci cadre medicale au fost trimise ieri la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Spitalul municipal din Lugoj, în schimb, a primit în această dimineață primele trei persoane suspecte de a fi pozitive COVID-19, transferate de la Timișoara, de la Spitalul Județean. Cazurile nu sunt grave, însă au fost internate în cadrul Compartimentului de Anestezie și Terapie Intensivă unde se așteaptă rezultatele testelor prelevate la Timișoara. În acest moment, compartimentul ATI Lugoj dispune de cinci ventilatoare mecanice, spitalul încercând să mai achiziționeze încă unul, dar și să primească un altul cu titlu de împrumut de la Făget.

Primăria Lugoj are în evidență în acest moment 44 de persoane în carantină, 18 dintre acestea fiind la internatul Liceului Tehnologic Braniște și alte 26 la o pensiune din oraș. Cei în cauză nu sunt pozitivi COVID -19, ci doar vin din țări care impun intrarea acestora în carantină. Majoritatea persoanelor sunt din Lugoj și zona Lugojului, însă printre aceștia sunt și patru timișoreni, trimiși în carantină forțată pentru că nu au respectat perioada de izolare la domiciliu.