Coronavirus în oraşul-staţiune Buziaş! Un poliţist local şi soţia sa, depistați pozitiv. Sediul Poliţiei Locale a fost închis

Alertă de COVID-19 în rândul polițiștilor din Buziaș, după ce un om al legii a fost testat pozitiv.

Potrivit primarului Buziașului, Sorin Munteanu, soția polițiștului local ar fi fost cea care s-a îmbolnăvit prima, încă de pe data de 20 martie, când prezenta simptome de gripă. Femeia a fost tratată inițial acasă, însă pe data de 27 martie, aceasta a fost testată pozitiv. După o zi a venit și testul pentru soțul acesteia, iar rezultatul a fost și în acest caz pozitiv.

Până când soția sa a fost confirmată pozitiv, polițiștul local a fost la serviciu și a participat la diverse acțiuni alături de colegii săi, dar și cu cei de la Poliția Română. Bărbatul a intrat în contact cu șapte polițiști locali și trei angajați din Buziaș, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Polițistul local, a cărui soție este pozitivă, nu prezintă simptome. El a fost internat în stare bună la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. În autoizolare au intrat și cei 10 polițiști cu care a interacționat.

În acest moment, sediul Poliției Locale din Buziaș este închis și se așteaptă ca cei de la Direcția de Sănătate Publică să vină să dezinfecteze clădirea.

La Făget, celălalt oraș din estul județului Timiș, situația este sub control, astfel că numărul celor aflați în izolare la domiciliu se menține la 19.

În ultimele două zile, de cele două săptămâni în casă au scăpat 9 persoane, însă au intrat tot atâtea. La Făget, până în prezent nu s-a consemnat niciun caz de infectare cu coronavirus.