Spitalul din Caransebeș va fi acreditat!

Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş este primul spital din Regiunea  Vest care a trecut de procesul de evaluare în vederea acreditarii.

O echipă formată din şapte evaluatori autorizaţi ai Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor s-a aflat pe toată durata săptămânii trecute la Caransebeş, unde a analizat şi verificat conformitatea funcţionării procedurilor din Spitalul Municipal de Urgență cu cele prevăzute de lege.

Astfel, specialiştii au aplicat chestionare şi au cercetat documentele medicale şi contabile ale unităţii sanitare. Raportul final întocmit de aceştia a arătat faptul că spitalul din Caransebeş are doar 153 de puncte neconforme din totalul celor 2500 verificate, care vor fi remediate în termenul impus de echipa de control şi evaluare.

Primarul Marcel Vela apreciază că acreditarea este o condiţie obligatorie pentru un contract legal, ferm şi corect cu Casa de Asigurări de Sănătate, astfel încât să fie decontate integral spitalului serviciile medicale prestate către asiguraţi: „Spitalul din Caransebeş va intra în normalitate odată cu această acreditare, care este meritul conducerii unităţii şi al profesionalismului tuturor cadrelor medicale de aici. Odată cu finanţarea pe care administraţia locală a accesat-o pentru amenajare şi dotare cu tehnică modernă, inclusiv un aparat RMN, se vor rezolva şi problemele legate de operativitatea diagnosticării şi salvarea rapidă a bolnavilor din toată zona. Sper că şi Casa de Sănătate va intra în această normalitate şi va încheia un contract real cu spitalul, care va cuprinde întregul volum de activitate medicală şi, nu în ultimul rând, că va deconta în timp util prestaţiile, astfel încât să nu se mai înregistreze datorii la furnizorii spitalului.”, a spus edilul-şef.

Acreditarea se acordă de către Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor, organism aflat în subordinea Secretariatului General al Guvernului si este valabila pentru cinci ani.

Foto caransebes.ro