Spitalul din Caransebeș va avea lifturi noi!

Lucrările de reabilitare a spitalului din municipiu sunt prioritare pe agenda autorităților locale caransebeșene. Investițiile care urmează să schimbe radical aspectul unității spitalicești se axează și pe renovarea lifturilor, lăsate în umbră de ani buni.

Consiliul Local din Caransebeș a ridicat la fileu starea destul de proastă a spitalului din oraș. Tocmai de aceea, reabilitarea și investițiile la unitatea spitalicească a gugulanilor a devenit literă de lege pe agenda acestui an a autorităților locale. În acest sens, primăria a cofinanțat un proiect european pentru achiziționarea de tehnică medicală de ultimă generație, pe lângă lucrările de reabilitare a spațiilor în care bolnavii sunt tratați.

Mai mult decât atât, consilierii locali au căzut de comun acord cu privire la acordarea unor sume de bani din bugetul local pentru ca spitalul să depășească impasul financiar care a dus la stagnarea evoluției sale economice.

De asemenea, autoritățile locale din Caransebeș vor face un apel și la oficialii locali din localitățile aferente, ai căror cetățeni sunt tratați tot în cadrul unității spitalicești din municipiu. S-a ridicat această idee după ce s-a constatat că din cei aproximativ 15. 000 de pacienți doar 5.000 au domiciliul în Caransebeș. Tocmai de aceea, oficialii caransebeșeni speră ca la renovarea spitalului să contribuie și autoritățile din comunele ai căror bolnavi sunt tratați în municipiu.

Pe lângă lucrările de reabilitare demarate până în prezent, cea mai așteptată investiție este renovarea lifturilor, care nu au mai avut parte de schimbări și reamenajări de foarte multă vreme.