Gugulanii vor avea linie de transport în comun!

O nouă licitație va schimba definitiv fața orașului Caransebeș. Autoritățile locale au alocat sume importante din bugetul local pentru a inaugura o linie de transport în comun care să ușureze deplasarea caransebeșenilor prin municipiu.

Societatea Transal Ulpia Caransebeș, cea care se ocupă printre altele și de gestionarea transportului în comun, a organizat la începutul lunii o licitație pe fonduri alocate de Consiliul Local pentru mai multe autobuze și microbuze care să acopere nevoia de transport a locuitorilor gugulani. Astfel, în cel mai scurt timp, Caransebeșul s-ar putea să aibă o nouă linie de transport în comun.

În urma licitației, a fost desemnat imediat și un câștigător. De asemenea, au fost analizate amănunțit și ofertele de care orașul dispune și, cât de curând, cele șase autobuze și cele două microbuze care sunt destinate transportului în comun din Caransebeș vor fi livrate.

Noua linie de transport în comun este destinată în primul rând gugulanilor care locuiesc în zona periferică a orașului și care pot ajunge cu greutate în zonele centrale, dar și căilor de acces spre zona gării din oraș, aflată și ea la ieșirea din municipiu, spre Reșița.

„Dorim să reînfiinţăm acest serviciu public, desfiinţat la începutul anilor 2000, astfel încât să putem efectua un transport de călători de calitate, modern şi confortabil. Este vorba despre achiziţionarea unui număr de şase autobuze moderne şi două microbuze pentru transportul de noapte, astfel încât să fie acoperite cele trei direcţii de transport în comun: spre cartierele Intrare Nord, Balta Sărată şi Gară – Şesu Roşu – Valea Cenchii”, a explicat edilul-șef Marcel Vela.

Foto: cugetliber.ro