Spitalul din Caransebeş, tratat cu soluţii economice. Audit!

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Primăria Caransebeș încearcă să eficientizeze activitatea Spitalului Municipal de Urgență, după statisticile dezastroase dezvăluite de managerul Mihaela Popovici la preluarea mandatului. Directorul unității medicale spunea atunci că 80% din bugetul spitalului se duc pe salariile personalului medical, astfel că pe zi ce trece se adâncesc datoriile către furnizorii de medicamente și de utilități.

Pe lângă demararea proiectului privind constituirea asociației Urgent Life, în care se pot face alocări de fonduri și din partea altor primării arondate municipiului Caransebeș, pentru că bolnavii spitalului provin, în marea majoritate, din satele aflate în apropierea municipiului, primarul Felix Borcean a solicitat un audit la Spitalul Municipal de Urgență.

„Bani de salarii la spital sunt, pentru că acestea nu cad în sarcina Primăriei, banii provin din contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate și sunt prioritari pentru achitarea drepturilor salariale. Cât privește situația generală a spitalului, noi am inițiat printr-o firmă specializată neutră un audit general pentru spital și, în funcție de rezultatele acestuia, o să vedem ce măsuri se impun pentru a aduce spitalul pe linie de plutire. Eu cred că măsurile vor fi destul de dure, dar nu mă pronunț până nu vedem rezultatul auditului și propunerile specialiștilor pentru reducerea cheltuielilor”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.