Oraşele din judeţ devin paradisuri pentru infractori, cerșetori şi prostituate! Poliţia Naţională are alte priorităţi, la graniţa cu Serbia!

Chemați la raport de primarul Felix Borcean, polițiștii din Caransebeș i-au dat acestuia o veste cât se poate de proastă.

Edilul a dorit să afle ce măsuri vor fi întreprinse pentru scăderea numărului de cerșetori, oameni ai străzii, aurolaci și drogați de pe raza municipiului, fenomen care în ultimii ani a luat amploare, mai ales în zonele centrale și aglomerate.

La întâlnirea solicitată de Felix Borcean, au fost prezenți atât polițiști locali, cât și oficiali de la Poliția Națională. Cu toate că polițiștii locali s-au tot văitat că legislația nu permite prea multe măsuri, primarul Borcean a menționat că nu este admisibil ca centrul orașului să fie asaltat de cerșetori și aurolaci.

„Am purtat o discuție cu șefii instituțiilor abilitate referitor la situația actuală a municipiului Caransebeș, în privința gunoaielor, scandalurilor publice, a consumului de droguri, prostituție și prezența cerșetorilor și aurolacilor în zonele aglomerate, în special la terasele din centru. Mi s-a prezentat o situație cu zonele în care există aceste focare și ceea ce am decis împreună este ca raziile să se intensifice”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

Acțiunile vor fi realizate de către Poliția Locală în colaborare cu Poliția Națională, iar dacă este cazul, va ajuta și Jandarmeria, acolo unde lucrurile se prezintă într-o manieră mai gravă.

Primarul Caransebeșul a aflat, în urma discuțiilor, că Poliția Națională dispune de un număr redus de personal. „Mai mulți polițiști din Caransebeș – și nu numai, din județul Caraș-Severin – sunt angrenați în activitățile de supraveghere ale graniței României cu Serbia pentru siguranța națională, astfel că în prezent este lipsă de personal la Poliția Națională Caransebeș pentru munca pe teren, însă se vor putea efectua aceste acțiuni cu un număr mai mare de polițiști locali. Pentru a ușura munca polițiștilor și pentru a identifica mai ușor posibilii rău-voitori, în viitorul apropiat vom face demersuri pentru amplasarea unui sistem de supraveghere cu camere video pe raza municipiului Caransebeș, care să fie cuprins în bugetul anului următor”, a menționat primarul Felix Borcean, dând exemplu sistemul de supraveghere din Piața Gugulanilor, foarte eficient mai ales pentru Poliția Națională în identificarea hoților.