Zâmbete pe Poteci – un proiect dedicat copiilor care suferă de autism

În această vară, două ONG-uri aflate la sute de kilometri distanţă își dau din nou mâna și luptă împreună pentru zâmbetele copiilor. Asociația Muntele Mic Extrem, alături de parteneri și susținători de nădejde din zona Caransebeșului, în colaborare cu APCA Galați – Asociația de Sprijin pentru Părinți și Copiii cu Autism Galați, își propune să dea jos amintirea hainelor groase de iarnă ale zâmbetelor pe schiuri, schimbându-le în ținuta verii, pe potecile înalte ale Muntelui Mic, din masivul Țarcu. 

Potrivit președintelui Asociației Muntele Mic Extrem, Ciprian Gaica, în perioada 24-27 iulie se va desfăşura prima ediție a proiectului „Zâmbete pe poteci”. 

„Beneficiarii acestui proiect sunt niște adevărați luptători, copii cu autism din APCA Galați, alături de familiile lor. Pe lângă zâmbete pe poteci, pentru copii sunt pregătite cele mai frumoase activități și surprize care, cu siguranță, îi vor face să zâmbească din nou, când vor cuceri vârful Muntele Mic sau când vor escalada în parcul de aventură și stâncile din zonă, când vor înota în piscină sau când vor face exerciții de echilibru și îndemânare, când se vor plimba cu telescaunul sau când vor fi conduși în povestea și joaca celor de la teatrul de Păpuși MagicOz”, ne-a declarat Ciprian Gaica, președintele asociației organizatoare.Ca și în edițiile de iarnă, organizatorii au însă nevoie și de voluntari sau chiar de familii voluntare, pentru a ajuta la reușita proiectului prin care, cu susținerea partenerilor, vor fi transformate aceste 4 zile în unele de neuitat pentru copii cu autism și familiile lor.

Ciprian Gaica ne-a mai menționat că acest proiect este posibil și datorită efortului depus de membrii asociației APCA Galați, ei reușind să organizeze în ultima perioada 3 evenimente în scop caritabil la Galați, respectiv „Aleargă pentru copiii Speciali”, „Dulciuri speciale” și „1 Iunie & Record pentru Autism”.

„Aceste evenimente au arătat dorința celor ce nu au „nevoie speciale” de a-i ajuta pe cei care trebuie sprijiniți în lupta cu autismul, iar ajutorul lor a reușit să ne motiveze mai mult, dar și să  acopere suma necesară pentru cazare, hrană și o parte din transport, pentru beneficiarii acestui nou proiect”, a precizat Gaica. 

Partenerii proiectului „Zâmbete pe poteci” de anul acesta sunt: „Harvest of joy Ministries”, „Căldare” Muntele Mic, Pensiunea Ioana, ProBarShakers, Pensiunea Aventura, Pensiunea Plaiunedii, Telescaun „Isai”, Teatrul de Păpuși MagicOZ, Express de Banat – partener media.

„Toți participanții vor fi atent supravegheați, ca de fiecare dată ajutați și la nevoie salvați, de Salvamont Muntele Mic. Nu în ultimul rând, vom îmbina utilul cu plăcutul, proiectele frumoase cu ideile reușite, astfel că în toate drumețiile vom avea la noi saci de gunoi pentru gunoiul uitat pe poteci și în stațiune de vizitatori sau localnici, asta pentru că ne vom face încălzirea înainte de startul ediției a treia «Fă-ţi curat la Munte» și al celei de-a doua pentru «Fă-ți curat la Lac», a concluzionat Ciprian Gaica, președintele Muntele Mic Extrem.