Spitalul din Caransebeș simte deja presiunea valului patru al pandemiei de COVID

spital caransebes

Toate cele 7 paturi ATI de la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș sunt ocupate în prezent de cazuri COVID. Mai sunt și alți 26 de pacienți internați în secția cu destinația specială a unității spitalicești. „Din păcate marea majoritate a pacienților confirmați cu Coronavirus nu sunt  vaccinați. Chiar ieri dimineață s-a înregistrat decesul unui pacient destul de tânăr care nu avea alte afecțiuni”, spune directorul medical dr. Loredana Liuba.

„Este foarte importantă vaccinarea, subliniază medicul, și asta pentru a nu face forme severe și pentru a nu ajunge în secțiile de terapie intensivă. Este mult mai ușor de gestionat o situație la debut decât cazurile grave. De aceea recomandăm să fie respectate în continuare regulile despre care se tot vorbește: evitați aglomerațiile, evenimentele cu mai multe persoane, purtați masca de protecție, folosiți dezinfectante și spălați mâinile corect!”

Dr. Loredana Liuba spune că spitalul din Caransebeș simte deja presiunea valului patru al pandemiei COVID-19, că se internează persoane destul de tinere, din grupa de vârstă 35-40-50 de ani și din fericire, deocamdată, copiii nu au avut nevoie de spitalizare. În spital au fost refăcute circuitele, pacienții sunt investigați în cabinete separate, în zone clar definite unde sunt pacienții suspecți și unde sunt cei pozitivi.

Și spitalul din Oravița are 40 de locuri pentru pacienți COVID, însă acolo nu există instalații de oxigen, lucrându-se doar cu concentratoare.