Spitalul din Caransebeș așteaptă aparatură nouă. Și la Ambulatoriu vor veni dotări pentru cabinetele medicale

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Achiziții noi la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș. Sunt achiziții tehnice, medicale și dotare cu mobilier pentru asigurarea asistenței medicale la care au contribuit Guvernul României, Primăria Caransebeș și Consiliul Județean Caraș-Severin.

Aleșii locali din Caransebeș au fost de acord cu cofinanțarea de 10% (250.000 lei) pentru o nouă investiție la Spitalul Municipal de Urgență din municipiul de pe Timiș și Sebeș.

Decizia a fost luată după ce Ministerul Sănătății a alocat recent suma de 2.413.000 lei pentru achiziția de aparatură medicală performantă la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș. Tot pentru spital s-au alocat 150.000 lei, pentru dotare ambulatoriu și pentru rația de hrană pacienți.

Din banii alocați de Guvern se vor achiziționa 4 stații injectomate, 10 paturi dotate pentru ATI, 6 monitoare pentru funcții vitale, un modul debit cardiac, o stație de monitorizare și 5 ventilatoare carrescape, fiecare dintre ventilatoare fiind însoțite de 400 de circuite și 800 de filtre. Nota de fundamentare a conducerii spitalului a fost întocmită în luna ianuarie a acestui an.

Prin această nouă finanţare, Guvernul PNL a făcut încă un pas important, într-un moment în care sănătatea a devenit principala noastră preocupare.”, se arată în comunicatul pe care biroul PNL Caransebeș l-a emis după susținerea finanțării.

De asemenea, la începutul acestei luni, Consiliul Județean Caraș Severin a aprobat pentru Spitalul din Caransebeș fondurile necesare pentru achiziționarea de mobilier pentru noul Ambulatoriu integrat al Spitalului.

Într-o perioadă foarte scurtă de timp o să redeschidem și o să autorizăm parțial 12 cabinete medicale în acest Ambulatoriu. Am obținut avizul CNCIR și pentru noua rețea de oxigen medical, vacuum și aspirație.”, a menționat (din nou fostul manager) Adrian Cican.