Luați mâna de pe presă!

Este îndemnul pe care îl adresez politicienilor. Acelor politicieni care în ultimul timp se simt deranjați de orice articol în care le sunt pomenite numele. Vorbesc de politicienii aflați la putere care, aidoma celor din PSD-ul lui Dragnea și Dăncilă, ne dau lecții de cum se pune coada la prună. De cum se ține pixul în mână și cum ar trebui să apăsăm tastele calculatorului.

Lăsați-ne să ne facem treaba, la fel cum am făcut-o și până acum. Arătați-ne că nu sunteți ca o haită în care fiecare visează să-i ia locul masculului alfa, chiar și prin lipsă de fair-play față de cel aflat în frunte. Dovediți că sunteți cerebrali și acceptați libertatea presei. Înainte de a băga pumnul în gura ziariștilor pentru a vă atinge scopurile, uneori murdare, dezinfectați-vă mâinile. Priviți-ne ca pe parteneri ai democrației, ca pe o parte a unui întreg în care ar trebui să ne regăsim cu toții. Arătați-ne că sunteți reprezentanții României normale pe care președintele vostru ne-o propune mereu.

Dacă nu sunteți capabili să înțelegeți rolul presei și nici nu acceptați să vi să atragă atenția când greșiți, atunci măcar încercați să vă vedeți de ciorba voastră. Și nu mai fiți atât de virulenți în exprimări, uneori agramate și împrumutate de la cei ce vă comandă destinele politice. Nu mai jigniți și nu mai scoateți pe gură tot felul de elucubrații. Arătați-ne că sunteți responsabili de opiniile voastre și nu mai judecați oamenii după înfățișarea sau condiția lor, căci nu toți au avut șansa să se nască la fel ca voi: cu bicepși, tupeiști și atotștiutori. Cât tupeu puteți avea vorbind de cei din PSD care, chipurile, cumpără ziariștii ce vă critică, în condițiile în care v-ați înființat propriile gazete de partid, care preiau toate comunicatele de presă și toate realizările voastre mărețe? De bună seamă, nelimitat. Ca la abonamentul la rețeaua de telefonie mobilă!

leader board 728 x 90 px

Văd că după nouă luni de guvernare vi s-a urcat la cap. Cu fiecare zi ce trece, călcați pe urmele pesediștilor, le împrumutați năravurile ieftine aruncate pe taraba politicii de doi bani la care vă abonați cu toții. Între voi și ăia din guvernarea de dinainte nu există nicio diferență. Aceleași interese personale și de grup, fariseism și aroganță. Înțeleg că puterea v-a luat mințile, dar o minimă decență trebuie să vă caracterizeze. Dacă nu, vă asigur, veți avea soarta lui Dragnea, Dăncilă & comp. Vă veți duce în cap, când v-o fi lumea mai dragă.

Și încă ceva: în loc să ne dați lecții, mai bine priviți-vă în oglindă și spuneți-mi ce vedeți. Sunteți aceiași care vă bucurați când îi „trosneam” pe cei din PSD? Sunteți aceiași care alimentau, pe ascuns, ziariștii cu știri de breaking news despre propriii colegi de partid? E doar o întrebare. Că vă place sau nu, cu așa ceva se ocupă presa.