Reparații la digul rupt de inundații! E nevoie de o lună pentru a închide breșele din sistemul de apărare

Administrația Bazinală de Apă Banat a anunțat că cel târziu până la finele lunii august va reface porțiunile de dig distruse de apă în timpul ploilor abundente din iunie, în zona Pohalma. Lucrările vor începe în această săptămână.

„Am dus utilajele noastre în teren, la Lugoj, la cele două breșe de la Pohalma. Lucrările vor începe de marți, 14 iulie, cu prima etapă în care vom curăță zona afectată de resturile rămase în urma retragerii apelor. Apoi vom continua cu săpăturile necesare pentru fundație și vom continua cu închiderea sectoarelor distruse. Refacerea digului o vom face în regie proprie, în baza unui proiect al nostru întocmit pentru această urgență. Nu mai putem aștepta, trebuie să terminăm până la toamnă. Noi estimăm că în circa o lună de zile vom închide breșele din dig. Avem promisiuni de finanțare de la Guvern că Timișul este inclus în viitoarea hotărâre de guvern, care urmează să fie dată pentru alocarea de fonduri reparării digurilor de apărare distruse.”, a explicat Titu Bojin, director în cadrul ABA Banat.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

În 19 iunie, apele Timișului au depășit nivelul coronamentului la trei kilometri în aval de Lugoj, pe malul stâng. În trei ore, forța apelor revărsate a erodat malul de pământ, rezultând două breșe la o distanță de 100 m una de cealaltă. Cunoscuta fermă de la Pohalma a fost complet inundată, autoritățile evacuând 22 de persoane. Timișul a înregistrat un nivel istoric, cu 13 cm mai mare decât la inundațiile din 2005.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/