Se reînființează Spitalul de la Bozovici!

Ministerul Sănătății a aprobat deschiderea Centrului Multifuncțional de Sănătate Bozovici. Pacienții nu mai sunt obligați să străbată sute de kilometri pentru o simplă investigație, căci unitatea va funcționa cu internare de zi.

Odată redeschis Centrul Multifuncțional de Sănătate Bozovici, pacienții pot fi diagnosticați și, de asemenea, pot primi o rețetă compensată la ei acasă. În ceea ce privește bugetul, acesta provine din cel al unității din Reșița, pentru că Centrul va funcționa în cadrul Spitalului Județean. Asta înseamnă că prin Casa de Asigurări de Sănătate nu va primi vreun leu.

„Nu vom avea probleme cu aparatura. Singura problemă ar putea fi legată de medici. Doi dintre cei din zonă sunt pensionari. Centrul va funcționa cu internare de zi, de 12 ore, pe specialitățile interne și chirurgie. Capacitatea este de patru paturi pentru femei și patru paturi pentru bărbați, la fiecare secție în parte”, a spus Dumitru Secășan, managerul Spitalului Județean de Urgență din Reșița. Acesta a precizat că, pe viitor, există posibilitatea de a deschide chiar și o secție de pediatrie, însă acest demers este dependent tot de medici.

Soluții pentru medici
La cea mai recentă ședință de Consiliu Județean, consilierul Iustina Turnea a ținut să facă o serie de precizări, legate de demersurile pe care primăriile din Valea Almăjului le-au făcut, ca să aducă medici în zonă. Prin urmare, opt consilii locale și-au unit forțele și au format Asociația „Sănătate pentru Almăj”. „Fiecare Primărie trebuie să contribuie cu bani și să suporte cheltuielile administrative. Mai mult decât atât, am identificat doi medici rezidenți, care sunt din zonă și vom încerca să le acordăm câte o bursă lunară, astfel încât să fie mulțumiți de venit”, a spus Iustina Turnea.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, a subliniat importanța redeschiderii unui spital închis de vechea guvernare, decizia de atunci fiind una dintre cele mai proaste. „Am avut plăcerea să fac anunțul de deschidere a Centrului Multifuncțional de Sănătate Bozovici. Practic, redeschidem spitalul de acolo. Avem această aprobare a Ministerului și, în acest sens, Spitalul Județean se ocupă de organizarea acestei acțiuni. Mă refer la partea de asistență medicală, la specialiștii care vor activa acolo”, a declarat pentru „Express de Banat” liderul de la Palatul Administrativ.