A venit toamna la gugulani!

O nouă ediție a târgului de toamnă începe de astăzi la Caransebeș. Legume, fructe, dar și animale de rasă vor fi expuse în Piața Centrală Agroalimentară timp de patru zile.

Gugulanii știu să se mândrească cu ce au în ogradă. Deși a fost o vară secetoasă, târgul „Toamna la gugulani” va strânge și anul acesta o serie de expozanți care se vor lăuda cu păsări exotice, animale de rasă sau produse lactate și apicole.

Festivitatea de deschidere a târgului ajuns la a treia ediție va începe astăzi la ora 12:00. Cei care își vor expune marfa în Piața Centrală Agroalimentară din Caransebeș vor fi premiați, iar apoi se va încinge o horă pe muzica ansamblurilor folclorice „Armenișana”și „Doina Timișului”. Dansurile și muzica populară vor continua și în primele zile ale weekendului, când pe scenă vor urca taraful „Olanii”, „Junii gugulani”, ansamblul folcloric „Cununa Ardealului” sau „Hora Carașului” din Oravița.

Duminică toți cărășenii vor avea ce vedea la târgul de toamnă. Pe lângă recolta de anul acesta, gugulanii, mari iubitori de animale de rasă, le vor expune în piața centrală de alimente din oraș. Astfel, începând cu orele prânzului, păsări de rasă și păsări exotice, iepuri, ovine și caprine, bovine și cabaline din cele mai selecte rase vor încânta privirile celor prezenți. Cum gugulanii nu pot sta departe de muzica autentică românească, după festivitatea de premiere a expozițiilor petrecerea va continua până la lăsarea serii cu ansamblurile „Păstrătorii Tradiției” și „Sânziene Bănățene”.

A treia ediție a târgului „Toamna la gugulani” este organizată de Primăria Municipiului Caransebeș, alături de Casa de Cultură „George Suru”, al cărei ansamblu de dansuri populare format din grupuri de copii va urca pe scenă vineri, după ora 15:00.