Candidat la Primărie, condamnat la închisoare

Horia Vădrariu este un cunoscut personaj pe plan local, în comuna Topleț. Acesta a fost candidat la primăria localității și este renumit pentru afacerile dubioase pe care le-a derulat în ultimii ani. De altfel, pe rolul instanțelor de judecată există mai multe procese pe numele său.

Fostul candidat la Primăria Topleț este condamnat pentru că ar fi folosit file CEC fără acoperire la BRD. Pentru fapta sa, a fost condamnat definitiv de către Curtea de Apel Timișoara, care a admis recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș, a casat sentința penală recurată și, în urma rejudecării, a dispus executarea pedepsei de trei ani închisoare în regim de detenție. În plus, inculpatul a fost obligat la plata a 175.000 de lei părții civile BRD Group Societe Generale, sucursala Mehedinți. „Astăzi, a fost pus în executare un mandat emis de Judecătoria Caransebeș pentru un cetățean de 36 de ani din Topleț, condamnat la executarea unei pedepse de trei ani de închisoare. Cetățeanul este în custodia poliției, urmează să fie predat la arestul din cadrul IPJ Caraș-Severin”, a declarat Cicerone Deaconescu, din cadrul Inspectoratului de Poliție.

Activitate infracțională intensă

Pe data de 17 octombrie, Horia Vădrariu se va prezenta din nou în fața instanței, pe rolul Judecătoriei Caransebeș existând un alt dosar pe numele acestuia, în care e acuzat de infracțiuni la Legea cecului. În cauză sunt două părți civile: două societăți comerciale.

Vădrariu a mai fost condamnat în luna martie a acestui an de Judecătoria Caransebeș într-un dosar de înșelăciune, la trei ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de șapte ani.

Colaborare pe fonduri UE

În ce privește activitatea profesională a acestuia, Horia Vădrariu a colaborat și cu forul județean din Caraș-Severin. „A existat un contract de colaborare, care s-a încheiat în luna august. Este vorba despre o colaborare în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, mai exact sistem integrat de management al deșeurilor”, a spus Camelia Șușco, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Caraș-Severin.

 FOTO: Argument