„M-a înjunghiat în spate, în gât și coaste!”

Iasmina Florea, minora de 17 ani bătută și înjunghiată de criminalul Iancu Măran, acelaşi care i-a ucis sora cu sânge rece, a reconstituit firul evenimentelor din seara zilei de duminică. Fata este internată la Spitalul Județean Reșița și se află sub supraveghere medicală.

Iasmina Florea trăiește un moment post horror, potrivit medicilor care o îngrijesc la Spitalul Județean. Cu toate acestea, fata a încercat să își amintească ce s-a întâmplat în seara în care sora sa mai mică, Claudia, a fost omorâtă. Aceasta mărturisește că îl cunoștea pe agresor, care este fostul său cumnat, cele două fete având o soră mai mare. „A spus să mergem cu el să-i dea ceva surorii mele mai mari și ne-a dus acolo unde s-a întamplat. Noi am avut încredere în el, că a zis că ne duce în oraș, nu am știut că se întamplă așa ceva. Pe sora mea a bătut-o, a legat-o de copac și am auzit țipete. Eu nu am văzut ce s-a întamplat, a luat-o deoparte, că a zis că se duce să se întâlnească cu o fată. A plecat cu sora mea și a bătut-o pe ea prima dată. Când am auzit că țipă, m-am dus după ea să văd și atunci ne-a bătut pe amândouă, ne-a legat de copac. Avea la el un cuțit mare, negru. Mie mi-a dat în spate, în gât și după aceea în coaste. După ce ne-a bătut, ne-a lăsat acolo și a plecat”, le-a povestit reporterilor „Express de Banat”, minora de 17 ani.

Și mai șocantă este explicația pe care Iancu Măran le-a dat-o magistraților. Acesta și-a recunoscut faptele pentru care este acuzat, însă susține că a lovit cu cuțitul la întâmplare, pentru că fetele i-ar fi aruncat pământ în ochi. Mai mult decât atât, acesta le-a spus judecătorilor că după ce i-a tăiat gâtul fetei de 14 ani, a încercat să i-l lipească la loc cu bandă adezivă.

Ce spun medicii despre starea fetei

Mediul Romeo Dumitrescu monitorizează cu mare atenție starea de sănătate a fetei traumatizate de cele întâmplate. Până și specialiștii unității reșițene sunt șocați de modul în care a procedat criminalul. „Mă mir că nu s-a plictisit acest individ, parcă era la tăiat de copaci. Oricum, această persoană este deviată psihic și, din păcate, a provocat o mare dramă”, spune medicul chirurg. Iasmina Florea a ieșit din starea de șoc, dar este afectată psihic foarte serios. Atunci când a fost adusă la spital, minora nu a mai putut să respire decât cu un singur plămân. A pierdut mult sânge, pentru că a fost înjunghiată de 12 ori, potrivit specialiștilor. Acum, medicii explică faptul că Iasmina va avea nevoie de multă atenție și blândețe.

“Capitolul acesta o va marca toată viața, mult mai mult decât aceste răni care o să-i treacă, datorită tratamentului competent, și al meu, și al medicilor reanimatori. Noi am asigurat și o relație cordială cu tot personalul care o cunoaște foarte bine, chiar ieri i s-a făcut o igienizare completă. Sigur, lucrurile sunt încă în devenire. Din punct de vedere medical, considerăm că este în afara unor riscuri vitale, dar suferințele sunt în continuare prezente, și ea le străbate cu bine”, a declarat medicul Romeo Dumitrescu, de la Spitalul Județean Reșița.