Mașinile abandonate ajung la fier vechi!

35 de autovehicule au fost ridicate de polițiștii locali până în momentul de față. Chiar azi dimineață, oamenii legii au desfășurat o acțiune de genul acesta pe o stradă din Reșița, împreună cu angajații Direcției de Întreținere a Patrimoniului.

La Reșița sunt tot mai multe autovehicule abandonate. Polițiștii locali încearcă să identifice proprietarii, să-i someze și, în final, să ridice mașinile de pe domeniul public. Recent, a avut loc o astfel de acțiune a oamenilor legii pe o stradă din Reșița. Un locatar a sesizat organele competente cu privire la faptul că o mașină din spatele blocului a fost folosită în ultima perioadă drept adăpost de oamenii străzii. Proprietarul autovehiculului a fost somat de către polițiști, dar fără rost. Acesta nu a răspuns solicitării, astfel că polițiștii au intrat în acțiune.

“Activitatea noastră este urmarea unor sesizări ale cetățenilor care locuiesc în zonă. Ei au spus că există o mașină pe domeniul public al Unității Administrativ Teritoriale a Municipiului Reșița, un autovehicul ce intră în categoria acelora fără stăpân. În baza dispoziției primarului, emisă acum câteva zile, mașina a fost ridicată, iar domeniul public a fost eliberat. Mașinile care intră sub incindența legii 421 trebuie să îndeplinească anumite condiții, în special trebuie să fie indicii clare cum că stăpânul nu o folosește”, a declarat Alexandru Ciati, directorul executiv al Poliției Locale.

De la începutul anului, au fost ridicate 35 de autovehicule care au fost scoase din uz sau ocupau fără rost un loc de parcare. 32 dintre ele au fost luate de proprietari, iar trei mașini au fost ridicate de către muncitorii de la Direcția de Întreținere și Administrare a Patrimoniului, în baza dispozițiilor date de edilul orașului, Mihai Stepanescu.