Spitalul de Boli Infecțioase va primi aparatură nouă! Primăria Timișoara asigură aproape 3 milioane de lei!

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara se află pe lista de priorități a administrației locale care, în urma unei rectificări bugetare, va aloca aproape 3 milioane de lei pentru dotarea unității sanitare cu aparatură necesară în tratarea pacienților diagnosticați cu COVID-19.

Primarul Nicolae Robu a anunțat într-o conferință de presă, desfășurată online, că în urma unei discuții purtate cu Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase, a primit o listă cu aparatura necesară pentru tratarea cazurilor de COVID-19.

Este vorba despre două aparate de epurare CO2 și oxigenare extra-corporală, 20 de kituri compatibile cu acest aparat, două echipamente radiologice mobile digitale, un analizator biochimic și 100 de kituri pentru acest analizator.

1000x100 (5)

„Dăm cu prioritate bani la Spitalul «Victor Babeș» în măsura în care ne sunt ceruți. Am primit o listă de echipamente care se dorește să fie achiziționate. Am discutat cu doamna director economic și se pregătește dispoziția primarului de rectificare de buget pentru a prevedea acești bani și îi vom aloca cu prioritate. Rog partenerii primăriei să înțeleagă că trebuie să dau banii cu prioritate către Spitalul «Victor Babeș» să îi pun în slujba gestionării cât de bune a acestei pandemii”, a spus edilul orașului de pe Bega.

Totodată, Nicolae Robu a anunțat că din cei 51 de pacienți depistați pozitiv la Spitalul de Boli Infecțioase 15 au fost declarați vindecați și au fost externați.