Spitalul Caransebeș pierde în fața Sindicatului Sanitas! Vouchere de vacanță, dar din ce bani?

Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș a punctat încă două noi procese în care Tribunalul Caraș-Severin a oferit o decizie definitivă. Un proces a fost câștigat de unitatea sanitară și unul a fost pierdut! Paguba: 600.000 de lei, bani pe care spitalul trebuie să-i plătească celor peste 400 de angajați.

Potrivit managerului Adrian Dumbravă, Tribunalul Caraș-Severin a decis în privința acordării voucherelor de vacanță în două procese pe care Sindicatul Sanitas le-a intentat Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș.

Dacă în primul proces în care Sindicatul Sanitas din Spitalul Caransebeș a solicitat contravaloarea voucherelor de vacanță pentru anul 2018 Instanța a dat câștig de cauză spitalului pentru că legea nu obliga instituția la acea vreme, pentru anul 2019 situația s-a schimbat și procesul a fost decis în favoarea Sindicatului, astfel că Spitalul are de plătit câte 1450 de lei fiecărui angajat al unității sanitare.

leader board 728 x 90 px

Notificarea primită constituie somație de plată, spune managerul Adrian Dumbravă, însă problema majoră este că nu există capitol cuprins în buget pentru astfel de cheltuieli și, mai mult, de unde să aibă bani pentru plata voucherelor, în condițiile în care nu sunt bani de achitarea utilităților, a medicamentelor, a hranei și conturile spitalului sunt blocate.