Maraton de vaccinare la Caransebeș! 24 de ore din 24 în acest weekend

De mâine de la ora 8.00 va începe campania de vaccinare la Caransebeș, care se va încheia duminică ora 20.00. Programul va fi 24 de ore din 24 și oricine se va putea vaccina doar pe baza cărții de identitate.

Directorul centrului de vaccinare și director medical al Spitalului medicul Bhupinder Singh ne-a precizat că maratonul va avea loc la centrul de la Generală nr 8 din cartierul Cazărmii, unde spitalul asigură personalul medical și Primăria Caransebeș a oferit spațiul încă de acum mai bine de o lună.

La sala de sport de la școala generală nr 8 vor fi 500 de doze de Pfizer începând de vineri dimineață, de care vor putea beneficia cetățenii care doresc să se vaccineze. Nu mai trebuie programare, doar pe baza de cartea de identitate. Până acum în spital am vaccinat 15.000, iar pe școala 1872 de vaccinuri, iar dacă mergem pe o statistică în cadrul maratonului am putea vaccina în jur de 200 de persoane pe zi”, ne-a declarat medicul Bhupinder Singh.

La conferința de presă desfășurată la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș a participat managerul spitalului, Adrian Dunmvravă, city managerul Primăriei Caransebeș, Florin Bogdea, doctorul epidemiolog Adrian Struț și medicul ATI Petrică Pescariu.

Metoda de vaccinare este singura care poate opri pandemia. Cu cât ne vaccinăm mai mulți cu atât pandemia se va stinge mai repede. Nu am avut cazuri grave de reacții adverse, iar cei care ar putea să aibă grijă sunt cei care de-a lungul vieții au avut antecedente cu șoc anafilactic”, ne-a declarat Adrian Struț.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Medicul Petrică Pescariu ne-a precizat că în Spitalul Caransebeș au fost cazuri de pacienți care după prima doză de vaccin s-au îmbolnăvit de Covid, dar abia după rapel, la 21 de zile se dezvoltă anticorpii:

Am avut pacienții care au venit infectați cu Sars Cov 2, dar au fost la câteva zile după primul vaccin, cel mai probabil erau în perioada de incubație în momentul în care s-au vaccinat. Acum pe secția de ATI este o ușoară relaxare, mai puțini pacienți față de acum câteva săptămâni, singura problemă este că pacienții sunt mai tineri, dacă în valul doi, în noiembrie vârsta era de 60-70 de ani, acum vârsta este de 40-50 de ani. Se mai poate face Covid după rapel dar forma este ușoară”, a concluzionat Petrică Pescariu.

 

 

tmc 640