Soarta depozitului de gunoi de la Jupa ar putea fi decisă, din nou în Consiliul Local

După întâlnirea oamenilor din Jupa, sat aparținător municipiului Caransebeș cu reprezentanții societății de salubritate Transal Urbis și doar câțiva consilieri locali s-ar părea că hotărârea Consiliului Local ar putea fi abrogată.

Administratorul Transal Urbis a fost luat la întrebări cu privire la motivele pentru care locuitorii din Jupa trebuie să suporte poluarea aerului din cauza deșeurilor arse, dar și a apei și mediului înconjurător, în urma deciziei Consiliului Local, la solicitarea Transal Urbis, de a amenaja un depozit de materiale rezultate din construcții dar și de mobilă veche pe un teren al Primăriei Caransebeș din zona care duce la terenurile oamenilor dar și care este folosită de localnici pentru scăldat, sau pescuit pe râul Timiș, depozitul fiind cam la 100 de m de albia râului.

Mihai Minea, administratorul Transal Urbis le-a spus oamenilor că și în Caransebeș există astfel de depozite și sunt temporare, iar zona a fost aleasă la Jupa pentru că a existat o balastieră care s-a închis și a lăsat în urmă numai gropi, ce ar putea fi astupate acum. Problema aprinderii gunoaielor nu este a Societății Transal, a mai spus Mihai Minea. După lungi discuții administratorul Transal Urbis a precizat că dacă aleșii locali vor dori să se aleagă altă zonă societatea va curăța acest loc din Jupa în câteva zile.

leader board 728 x 90 px

Precizăm că grupul de oameni nemulțumiți a transmis petiții atât la Garda de Mediu Caraș-Severin cât și la instituția Prefectului sau Consiliul Județean pentru a rezolva această problemă. La invitația grupului de inițiativă din Jupa au răspuns doar trei consilieri locali doi de la PNL și unul de la USR și viceprimarul Bebe Pasere.

După toate discuțiile avute la întâlnirea cu reprezentantul Transal Urbis de ieri după- amiază, în această dimineață mașina societății a depozitat, din nou gunoiul la Jupa, imaginile postate pe rețelele de socializare aducând din nou comentarii la adresa municipalității.