În Piața Gugulanilor din Caransebeș se îmbină utilul cu plăcutul

explo 1000x200

Piața din Caransebeș înflorește o dată cu sezonul cald. În aceste zile s-au efectuat lucrări de înfrumusețare în zonele verzi, dar și de protejare a spațiilor destinate pietonilor.

Angajații Pieței Gugulanilor au tuns iarba de pe toată zona dâlmei, au curățat spațiile verzi și au montat jardiniere de flori și bolarzi, ne spune Luminița Verdeș, din cadrul Pieței Gugulanilor:

Noi ținem la aspectul pieței și permanent ne îngrijim ca zonele verzi să fie curățate mai ales că în ziua de joi, sunt poate peste o mie de gugulani care tranzitează piața, atât vânzători, cât și cumpărători. Am reușit să amenajăm zona de dâlmă, tăiat iarba, curățat, îngrijit copacii și florile care dau un aspect plăcut și pentru cei care folosesc dâlma după amiază pentru promenadă. Și tot în acest sens am investit în înfolierea geamurilor de la bazar pe 110 m liniari și pe o parte și pe cealaltă a halei, în primul rând pentru aspect pentru că oamenii când se plimbau vedeau în vitrină tot ceea ce avea la vânzare comerciantul și nu era o imagine prea plăcură și în al doilea rând ca să nu mai transpire geamurile. Am luat exemplul supermarketurilor și am extins de la bazar și la hala unde se vând produse lactate și în dreapta marfa de la unguri”, ne-a menționat Luminița Verdeș.

Pentru că existau șoferi care traversau ilegal piața cu mașina din zona dâlmei pe partea pavată, pe lângă fântână pe strada Avram Iancu s-au montat mai multe jardiniere cu flori pentru a opri circulația.

De asemenea pentru că toți șoferii vor să fie cât mai aproape de zona centrală a pieței lăsând mașinile la voia întâmplării, angajații pieței au montat 30 de bucăți de bolarzi din ciment, pe strada Protopop Ioan Tomici, pentru ca pietonii să circule în siguranță mai ales în zilele aglomerate.

 

banner 970 x 250