În calitate de membru al Asociației „Salvați Spitalul Caransebeș”, consilierul local Florin Bogdea spune că Spitalul a primit fonduri din toate părțile în aceste ultime luni, astfel că banii colectați în urma balului caritabil ar avea un scop precis de a reabilita Compartimentul de Urgențe. Dacă unitatea medicală ar rămâne fără bani pentru materiale sanitare, asociația ar dona cei aproape 80.000 de lei.
Florin Bogdea spune că se simte obligat față de caransebeșeni să dea niște răspunsuri și în același timp întreabă conducerea spitalului de ce nu se ține de promisiunile făcute în ședințele de Consiliu Local:
„Banii din donațiile făcute sunt în contul asociației, nu s-a cheltuit niciun leu, iar noi membrii fondatori am hotărât să renovam secția de Urgențe a spitalului. Doar că, în contextul actual, cu măsurile impuse de pandemia de Covid19, am amânat acest lucru până când va fi posibilă renovarea. În momentul de față spitalul a primit bani și de la Consiliul Județean Caraș-Severin și de la Consiliul Local Caransebeș, bani pe care nu i-a cheltuit. Dacă spitalul ar rămâne fără bani pentru materiale, cu siguranță că am veni în sprijinul spitalului cu banii existenți. Dar nu cred că problema sunt banii în momentul de față, ci faptul că trebuiau făcute multe lucruri la spital, iar acum este greu de realizat întrucât nu este forță de muncă disponibilă, firmele fug de frica virusului, angajații refuzând să execute lucrări la spital, în zona zero de posibilă infectare. De ce nu s-a terminat stația de oxigen, care este atât de necesară în acest moment? Din informațiile mele firma constructoare a dat un termen de două luni pentru realizare, în condițiile acestea ce ne facem cu cei care au nevoie de oxigen, chiar dacă cumpărăm aparate de ventilație mecanică? Nu știu! Cert este că la emisiuni TV ne pricepem, dar, din păcate când vine criza ne prinde total nepregătiți. Aș vrea să îi văd pe aceia care dădeau în medici pe drept sau pe nedrept, ce părere au acum despre aceștia care sunt soldați în linia întâi în lupta cu această pandemie. Ei sunt cei care ne salvează dar și cei care se expun cel mai mult la viruși, iar noi, ceilalți avem obligația de a nu înrăutăți situația și de a nu răspândi virusul. Dumnezeu să ne ferească de ce e mai rău!”, spune consilierul local Florin Bogdea, membru în Asociația „Salvați Spitalul Caransebeș”.
CITEȘTE ȘI:
Unde este Asociația „Salvăm Spitalul Caransebeș” când spitalul are nevoie de ajutor?