Spital din Timișoara, dotat cu un aparat performant pentru depistarea rapidă a virusurilor

dangerous virus

Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara a fost dotat cu un aparat performant pentru depistarea rapidă a virusurilor, inclusiv SARS CoV-2. Acesta oferă rezultatul în cel mult 75 de minute, anunță reprezentanții unității medicale.

Aparatul de ultima generație poate fi folosit pentru depistarea rapidă a virusurilor, inclusiv SARS-CoV-2, a bacteriilor, infecțiilor fungice și parazitare, precum și pentru determinarea rezistenței la unele antibiotice.

„Aparatul poate identifica simultan, într-o perioadă foarte scurtă de timp, între 14 și 30 de etiologii. Practic, stabilește cauza infecției unui pacient pe baza unor probe biologice, fie că sunt nazale, spută, materii fecale, lavaj, hemoculturi sau lichid cefalorahidian(LCR). Printre virusurile ce pot fi identificate se număra SARS-COV-2, diverse forme ale virusului corona, cel al gripei A ( inclusiv AH1N1), virusul gripei B,MERS, dar și adenovirusuri, bacterii precum stafilococi, inclusiv cel auriu, streptococi, inclusiv pneumococi. Timpul de obținere a rezultatului este foarte redus, între 45-75 minute, în funcție de categoria de infecții avute în vedere, respiratorii, gastrointestinale, pneumonii, hemoculturi sau meningite și encefalite”, au anunțat reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara.

leader board 728 x 90 px

Rezultatele oferite de aparat au o acuratețe de peste 95%.