Spital de stat nou, la doi pași de Timișoara? Un om politic strânge semnături

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Zona periurbană a Timișoarei se dezvoltă într-un ritm tot mai accelerat. Practic, satele și comunele din jurul Capitalei Banatului au devenit niște cartiere mai mari, lipite de cele mai multe ori de teritoriul administrativ al municipiului, la fel ca în cazul marilor metropole. Iar dezvoltarea continuă aduce și nevoi suplimentare.

Din toată zona din jurul Timișoarei, regina”, din toate punctele de vedere, este comuna Dumbrăvița, în mulți ani, chiar cea mai bogată comună din România, conform statisticilor. Numărul mare de locuitori ai localității, mai ales dacă ținem cont că mulți nici nu au buletin de Timișoara, ar putea fi un argument pentru un spital de stat, construit chiar pe teritoriul localității. Candidat la funcția de primar al Dumbrăviței, Sorin Drăgoi, președintele organizației PNL din localitate, face un sondaj pentru a vedea ce părere au cetățenii despre inițiativa sa.

Practic, este și un sondaj, dar și o strângere de semnături. Sorin Iacob Drăgoi, Președintele PNL Dumbrăvița, inițiază Petiția de strângere a semnăturilor privind înființarea unui spital de stat în comuna noastră.”, se arată pe pagina publică a lui Sorin Drăgoi. Numărul de semnături strânse online va ajunge la aleșii locali din Dumbrăvița, iar datele cu caracter personal vor rămâne confidențiale. Scopul Petiției Online este de consultare a populației cu privire la înființarea unui spital în comuna noastră.
Listele de semnături vor fi înmânate Consiliului Local pentru luarea în considerare a unui proiect.”, se arată pe site-ul unde se poate semna petiția.

1000x100 (5)

Teoretic, în general, pentru zona de nord a Timișoarei, inclusiv comunele periurbane, bolnavii ajung la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara. Ambulanțele de la Municipal pleacă de la Clinicile Noi, din Piața Mărăști. La finalul veri trecute, Serviciul Județean de Ambulanță Timiș a inaugurat o treia stație de ambulanțe, pe lângă cele de la Municipal și Județean, în spatele clădiri fosutlui Liceul Agricol, pe Calea Aradului. Rațiunea a fost tocmai și populația în creștere din nordul municipiului.