Cătălin Iapă e pe cai mari! Consilierul primarului a ajuns în minister!

sursa: pressalert

Premierul Ludovic Orban l-a numit pe Cătălin Iapă, „expertul în live-urile” lui Nicolae Robu, în funcția de secretar de stat la Dezvoltare. Decizia a fost semnată de prim-ministru a doua zi în care Nicolae Robu l-a luat pe Vasile Rușeț drept consilier.

Mutarea a fost anunțată în Monitorul Oficial. Susținut de Nicolae Robu pentru leadershipul dovedit în timpul studenției, omul din spatele live-urilor primarului a ajuns din capitala Banatului direct în Ministerul Dezvoltării. Cătălin Iapă a fost președinte al Fundației Județene pentru Tineret Timiș, președinte al Ligii AC și este doctorand în cadrul Politehnicii din Timișoara. La fel ca și cu toți tinerii liberali pe care i-a luat ”sub aripa sa”, Iapă era mereu lăudat de primarul Timișoarei pentru implicare și energia ce vine ”la pachet” cu tinerețea, în timp ce contestatarii edilului spuneau că, de fapt, singurul criteriu real este obediența.

Călin Dobra a ironizat numirea în funcție a noului secretar de stat. Președintele Consiliului Județean a scris pe pagina sa de Facebook că simte cum mai multe fonduri se vor îndrepta către Timiș și l-a întrebat pe Nicolae Robu când vor putea face un schimb de pase pe stadionul promis de primar. „Nicolae Robu, observ că fostul dumneavoastră consilier personal, Cătălin Iapă, e pe cai mari la Ministerul Dezvoltării! Deja văd cum vin banii în Timiș! Când dăm pase pe noul stadion?!”, a postat fostul președinte PSD Timiș.

Fostul consilier i-a predat ștafeta lui Vasile Rușeț. După ce Guvernul Orban a modificat OUG 114, detașările din mediul privat în instituțiile publice au fost scoase în afara legii și l-au lăsat pe Rușeț fără funcția de director al SCM. Printr-un artificiu legislativ dibuit de Rodica Aurelian, șefa departamentului de Resurse Umane al Primăriei Timișoara, noul consilier a primit în atribuții conducerea clubului SCM Timișoara. Punctul de pe agendă începe din 15 ianuarie și se termină în 24 iunie. Chiar dacă nu mai este director interimar detașat, Vasile Rușeț și-a păstrat toate atribuțiile din fosta funcție.

Sursă foto: Press Alert

CITEȘTE ȘI: Nicolae Robu are un nou consilier. Surprizele nu se opresc aici!