Speranţe cu pipeta! Aproape 40% dintre ucemerişti lucrează în lunile care curg până la sfârşitul anului

Tot ucemeristul stă cu sufletul la gură în speranţa că va fi chemat la muncă de luna asta până la sfârşitul anului. UCM Reşiţa are o mână de contracte care asigură banii de 75% pentru şomajul tehnic al angajaţilor săi şi recheamă în producţie o parte din muncitori.

Media lunară a celor care vor lucra până la sfârşitul lui decembrie 2014 este de 600 de oameni, spune liderul sindical Jivomir Tovladiat. „Acum situaţia este în felul următor: au început să vină câteva contracte de la Hidroelectrica, la Drăgăşani, Scropoasa… Contractele se adună şi ce este interesant este că, dacă până acum am avut o medie de 400 de salariaţi la muncă, de acum până la sfârşitul anului media o să crească de la 400 la 600. Este un pas înainte, nu este suficient, dar se fac paşi înainte“, a explicat Jivomir Tovladiat pentru cititorii expressdebanat.ro.

Aceste contracte vin pe rând, cum vine unul, cum se cheamă oamenii şi tot aşa. Unii lucrează la pregătirea producţiei, după aceea vin cei care produc şi tot aşa până se adună. Cu timpul, se face această cifră de 600. În nicio zi nu este acelaşi număr de oameni la lucru, că mai sunt şi probleme, mai sunt concedii. Lucrurile nu sunt aşa liniare cum s-ar aştepta oamenii“, a mai precizat liderul sindical din UCMR.

În prezent sunt la lucru peste 550 de muncitori. La data de 31 decembrie 2013, potrivit unui raport de activitate al societăţii aflate în insolvență, pe statul de plată al UCMR se aflau 1454 de angajaţi, dintre care 1112 muncitori, 42 de maiştri şi 300 de oameni-personal TESA.

Citeşte şi Circa 300 de angajaţi ai UCMR revin la lucru. Luna august aduce contracte pentru uzina reşiţeană

tmc 640