„Sper că nu se va ajunge la anticampanie”. De ce spune Robu că cetățenii ar trebui să voteze PNL în luna mai

Alegerile europarlamentare se apropie cu pași repezi, dar în PNL Timiș nu e deloc liniște. Mulți primari, între care și Alin Nica de la Dudeștii Vechi, nu agreează modul în care e condusă filiala. Nicolae Robu a spus că speră să nu fie iar o anticampanie chiar din sânul partidului!

Robu spune că nici PSD nu a făcut atât de mult anticampanie împotriva sa. „Sper să nu se ajungă iar la anticampanie pentru PNL. Ca în 2016. Am fost tolerant atunci la anticampanie. Nu a făcut PSD atât anticampanie la adresa PNL câtă s-a făcut din interiorul partidului. Asta e trista realitate a anului 2016. În rest, diversitatea de opinii face bine. Fiecare trebuie să judece ce e firesc, loial în raport cu partidul”, crede primarul Timișoarei, cu referire la anul când a câștigat al doilea mandat în fruntea orașului.

Edilul crede că PNL are avantaje în Parlamentul European pentru că e cel mai mare grup, cel al Partidului Popular European. „PNL face parte din PPE. Acolo activitatea se face în grupuri politice, dacă ești pe lângă, nu contezi, sau contezi când e nevoie de tine, conjunctural”, crede Robu că e avantajul partidului său în fața electoratului.

Susține orice listă de candidați

Despre lista de candidați ai PNL s-au făcut multe speculații în spațiul public. Robu i-a propus pe Daniel Buda, Cristian Bușoi, Gheorghe Falcă, Mircea Hava și Alina Gorghiu. „Sunt convins că lista va fi una bună în orice variantă va fi ea. Am încredere în colegii care contribuie la stabilirea listei”, a mai spus Robu, care a punctat că mai află despre listă „pe surse”.

Dintre cei propuși de Robu, Alina Gorghiu nu se află în nicio listă în primii zece, în variantele apărute până acum în presa centrală.