Spectacolul campionilor la Sala Polivalentă! Reșițenii au luptat pentru aurul național! [FOTO-VIDEO]

explo 1000x200

Reșița a trecut încă o dată un examen. Campionatul Național Individual de lupte libere, feminine și greco-romane pentru seniori, desfășurat la Sala Polivalentă, a deschis calendarul competițional pe anul 2017. Reprezentanții gazdelor au fost la înălțime, cu trei medalii de aur și una de bronz.

Un adevărat spectacol al campionilor a fost timp de două zile în Polivalenta reșițeană, la cea mai importantă competiție a luptelor românești. La câteva zile după alegerile de la Federația Română de Lupte, Reșița a fost cap de listă în calendarul competițional intern. La capătul întrecerilor atractive, municipiul de pe Bârzava a bifat puternic la capitolul organizatoric și a trecut cu brio examenul federal.

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157676462122343″]

Clubul Sportiv Municipal Reșița și-a îmbogățit palmaresul cu trei titluri naționale și cu o medalie de bronz. Cea mai bună sportivă a județului Caraș-Severin în ultimii doi ani, Diana Franț, și-a reconfirmat valoarea care a propulsat-o în elita luptelor românești și a cucerit un nou titlu național. Diana este imbatabilă la categoria 75 kg. Soțul său, Andrei Franț, nu s-a lăsat nici el mai prejos și și-a arătat clasa la categoria 86 kg, la care l-a învins după o finală electrizantă, cu o galerie puternică în spate, pe Ion Pîslaru, de la CS Universitatea Craiova. Tot pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere a urcat și Vlad Caraș, și el doi ani la rând numărul 1 în Caraș-Severin. Vlad s-a impus la categoria 97 kg. O binemeritată medalie de bronz a obținut Adam Babaioana, la categoria 125 kg. Reprezentanta noastră la Jocurile Olimpice de la Rio, reșițeanca Alina Vuc, acum legitimată la CSA Steaua București, a dovedit încă o dată că nu are adversare pe măsură, iar titlul de campioană a categoriei 48 kg a fost o formalitate.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157676366837414″]

„Mă bucur că Federația Română de Lupte a acceptat să organizăm cea mai importantă competiție națională, Campionatul Național Individual de seniori la Reșița. O competiție de obiectiv, la care sportivii reșițeni au fost în frunte. Mă bucur pentru rezultatele pe care le-au obținut. Am obținut trei medalii de aur și una de bronz, prin Diana Franț, Andrei Franț, Vlad Caraș și Adam Babaioana. Aș vrea să-l menționez aici și pe Valentin Popescu, campionul inimilor noastre, a făcut niște meciuri extraordinare, dar din păcate s-a accidentat. Normal, ar fi trebuit să-și reconfirme locul, valoarea, el este multiplu campion național de seniori. Dar, cum accidentările vin când nu te aștepți, i-a sărit umărul, ca să vorbesc așa mai plastic și nu a mai putut să concureze următorul meci. Ar fi fost fără probleme campionul României la categoria sa de greutate. Despre organizare, Federația Română de Lupte este foarte încântată, totul a fost la superlativ, Sala Polivalentă este extraordinară. Spre bucuria noastră, au venit și mulți suporteri să ne susțină. În orașul nostru, foarte mulți au practicat luptele și mă bucur că au fost alături de noi și totodată mă bucur că am putut să le oferim un spectacol sportiv adevărat”, a declarat antrenorul emerit de lupte Adrian Dacica.

Satisfacția familiei Franț: Diana și Andrei, campioni la aceeași competiție


Fără îndoială, competiția națională desfășurată la Reșița a avut o însemnătate aparte pentru familia luptătorilor Diana și Andrei Franț. Cei doi soți au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, chiar în orașul natal.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157680020595915″]

„Am fost mai motivată ca în alți ani. Am avut patru meciuri, care s-au terminat destul de repede. Spre surprinderea mea, în prima repriză am reușit să câștig categoric toate meciurile. Mă bucur foarte mult, m-am antrenat pentru acest moment, iată că a venit și m-am descurcat destul de bine. Din punctul meu de vedere sunt triumfătoare din două motive, pentru titlul meu și titlul soțului meu. Este pentru prima oară când suntem în același timp campioni. Este satisfacția familiei Franț și a muncii noastre de ani de zile și ca un bonus, s-a întâmplat la noi în oraș”, a spus campioana Diana Franț.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157678227632851″]

„Competiția a fost una grea pentru mine, pregătirea fizică a fost puțin precară, s-a văzut asta în meciuri, dar mă bucur că am reușit să compensez cu partea tehnică și toate lucrurile au fost bune și frumoase, mai ales că s-a ținut la noi acasă. Mă bucur că lumea a fost de partea mea și m-a susținut. Mulțumesc celor care au fost în sală să vadă acest spectacol. Voi participa acum cu lotul național la un stagiu de pregătire la Chișinău, până pe 19 februarie. Programul nostru este bine conturat până la Campionatul European, sperăm să fie totul în regulă, să rămânem uniți și să fim feriți de accidentări”, a spus la rândul său și campionul Andrei Franț.

VIDEO: Andrei Franț, campion la categoria 86 kg

banner 970 x 250