Spectacol pe cerul Caransebeșului (FOTO)

Campionii aerului au defilat ieri pe Aeroportul din Caransebeș în atenția a peste 1.000 de spectatori.

Deși timpul nu a fost foarte favorabil zborului, au fost efectuate numere deosebite de acrobație de către piloții Aeroclubului României, printre care Andrei Sârbu, Cristi Iorgov, George Rotaru sau vicecampionul Europei, Laszlo Ferencz. Menționăm că echipa României s-a impus în fața puternicelor formații din Rusia, Ucraina, Franța și Italia în această vară la Campionatul European de Acrobație Aeriană organizat pentru prima dată în România. S-a scris o filă mare de istorie, ne-a precizat Adel Ștef, comandantul aeroclubului României, filiala Deva.
Așa cum au demonstrat la Campionatul European, așa au executat exercițiile cu măiestrie „Șoimii României” și la Caransebeș: înclinare pe aripă, schimbare de direcție, defilare în formație, viraje în urcare, zbor pe spate, tonouri și multe alte asemenea elemente tehnice, care au fost admirate și aplaudate de către gugulani.
Senzația show-ului a fost elicopterul M.A.I și acțiunea de salvare simulată. Victima a fost ridicată de la un punct fix și transportată cu elicopterul. Aparatul de zbor mai poate executa misiuni de căutare și salvare în condiții meteo deosebite, poate executa zbor de noapte, poate participa la stingerea de incendii, dacă are un dispozitiv special atașat în troliu, și poate transporta răniți sau deservi activitățile sanitare. La finalul zborului elicopterul a fost asaltat de părinți cu copii care au putut intra în aparat să observe tehnica din dotare, dar și să se fotografieze cu piloții și personalul tehnic de zbor.
Primarul municipiului Caransebeș, Marcel Vela, ne-a menționat că se bucură că acest miting aviatic, intrat în tradiția locului, s-a putut desfășura în condiții meteo bune. „În orașul cu oameni buni Dumnezeu face minuni. Toți norii care ne-au îmbrățișat de dimineață s-au risipit și vremea a lăsat piloții să-și demonstreze abilitățile și profesionalismul spre bucuria spectatorilor. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest eveniment”, a menționat edilul-șef al urbei.