Pensionarul Vela să-și țină gura! Nesocotește în modul cel mai brutal voința comunității academice reşițene!

Conducerea Universității „Eftimie Murgu” a reacționat după ieșirea publică a fostului rector, Ion Vela, cu privire la situația penibilă în care a ajuns universitatea din Reșița și la iminenta fuziune cu Universitatea de Vest din Timișoara.

 

Printr-un comunicat de presă, conducerea UEM transmite că „părerile exprimate de doi colegi şi un fost cadru didactic universitar, pensionat de cinci ani, reprezintă numai opinii personale şi minoritare, pe care nu le împărtăşim. Aceste opinii personale nu au voie să aducă atingere imaginii celor două universităţi prietene şi să nesocotească în modul cel mai brutal voinţa democratic exprimată a comunităţii academice reşiţene”.

În același comunicat se amintește că angajaţii Universităţii „Eftimie Murgu” au hotărât, cu mare majoritate de voturi (98 de voturi „pentru” şi 30 „împotrivă”), începerea negocierilor de fuziune prin absorbţie cu Universitatea de Vest, care este, la ora actuală, „o instituţie de învăţământ superior cunoscută şi recunoscută în ţară şi străinătate, care se bucură de un prestigiu de necontestat”. Doar prin fuziune, susține conducerea UEM, cadrele didactice şi studenţii reșițeni ar avea șansa de a deveni parte a elitei universitare româneşti.

Totodată, conducerea de la „Eftimie Murgu” refuză să-și asume vreo vină care să fi condus la actuala situație aproape falimentară și arată cu degetul spre liceele din județ, care nu ar reuși să mai ofere suficient de mulți absolvenți. „Avem convingerea fermă că fuziunea cu Universitatea de Vest din Timişoara reprezintă în acest moment singura posibilitate de a putea conserva învăţământul superior la Reşiţa, în condiţiile în care învăţământul preuniversitar din judeţul Caraş-Severin nu mai poate susţine cu absolvenţi de bacalaureat universitatea regională”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Comments

  1. microbist says:

    Vela sa isi dea cu parerea la ce se intampla in urbea condusa de el,acolo unde a devenit baron local si toti acolitii il ling in dos….

  2. Flavius D says:

    Prostane, este vorba de Ion Vela, fost rector al UEM, nu de Marcel Vela primar al Caransebesului

  3. Ion says:

    Domnule “microbist”, in acest articol isi prezinta opinia profesorul pensionar Ion Vela, fost rector al Universitatii Eftimie Murgu si nu Ion Marcel Vela, primarul Caransebesului cu care il confundati…