Spectacol inCREDibil la Timișoara!

Spectacolul „inCREDibil” reprezintă o analiză a fericirii prin filtrele unei lumi dezintegrate în nenumăratele compromisuri individuale, care fixează în timp și spațiu 11 variațiuni pe tema împlinirii și a ratării singulare și colective. Piesa de teatru va avea premiera în această seară, la Sala 2 a Teatrului Național din Timișoara.

De la ora 19, la Sala 2 a Teatrului Național va avea loc o reprezentație cu public a spectacolului „inCREDibil” de Mihaela Michailov, Peca Ștefan și Elise Wilk, cărora li se adaugă Leta Popescu, în dublă calitate de autor și regizor.

Personajele din această comedie amară caută cu disperare ceea ce de altfel căutăm cu toții: să fim mai fericiți. Goana avidă către trăirea acestui sentiment ideal aduce însă cu sine minciuna atât către ceilalți, cât și către sine, minciuna fiind un drog inedit, parte a lumii contemporane. Fericirea este astfel supusă unui proces de degradare și alterare printr-o rețetă sigură a eșecului, duplicitatea.

Prin poveștile sale, „inCREDibil” arată atât cum, la scară mică, minciuna scurtcircuitează legăturile dintre oameni, dar și cum, la scară mare, sufocă societatea, propunând astfel un moment de reflecție asupra responsabilității în evoluția – sau involuția – lumii în care trăim.

Distribuția spectacolului îi reunește pe actorii Matei Chioariu, Ion Rizea, Alina Ilea, Irene Flamann Catalina, Mirela Puia, Bogdan Spridion, Paula Maria Frunzetti, Romeo Ioan, Ana Maria Pandele Andone, Cristian Szekeres, Costa Tovarnisky. Spațiul vizual este construit de scenografa Oana Micu și de light designerul Lucian Moga.

Următorul spectacol va avea loc vineri, 3 mai, fiind urmat de o a doua reprezentație sâmbătă, 4 mai, de la aceeași oră și în aceeași locație. Biletele pot fi achiziționate de la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești” – str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2” – Parcul Civic), orar marți – duminică, între orele 11 – 19 sau online, pe www.tntimisoara.com.