Specialiștii de la TERMOCONSTRUCT informează: de ce prima dată reabilitarea acoperișului, iar apoi fațada clădirilor

„Unul dintre cele mai proaste obiceiuri ale oamenilor, atunci când vine vorba de reabilitarea clădirilor, este acela de a începe cu modernizarea fațadei și nu cu cea a acoperișului, așa cum este normal și corect”,  informează specialiștii activi într-una dintre cele mai dinamice firme de pe piața de retail și distribuție a materialelor de construcții din județele Timiș, Arad și Caraș-Severin – TERMOCONSTRUCT.

Pentru că, odată cu sosirea anotimpului călduros, încep și lucrările de modernizare a clădirilor, echipele specializate aflate pe teren observă zilnic greșelile făcute de meseriașii privați și de aceea oferă câteva lămuriri legate de acest aspect.

Întotdeauna se începe cu renovarea acoperișului, și nu a fațadei, deoarece riscul de a se distruge fațada proaspăt realizată este maxim, iar costurile și timpul de muncă să se dubleze. Se recomandă întotdeauna efectuarea lucrărilor de renovare din timp, în locul adoptării de măsuri de urgență în momentele dificile. Amânarea deciziei poate conduce la o creştere semnificativă a costurilor ulterioare pentru reparații și intervenţii – de exemplu, cât de costisitoare pot fi eventualele daune provocate locuinței de scurgerile de apă sau de mucegai.

  • Garanția calității lucrărilor este dată de profesionalismul executanților, iar Termoconstruct pune la dispoziție echipe de profesioniști cu experiență, care abordează cu aceeași seriozitate atât construirea unei clădiri, a unui acoperiș, cât și termoizolarea unui apartament sau renovarea unei fațade.
  • Montarea unui acoperiș este primul la care trebuie să se lucreze, deoarece necesită multă pricepere și atenție la detalii. Prin urmare, în această etapă, nu ar trebui făcută economie de timp și bani, deoarece repararea unui acoperiș poate costa mai mult decât montarea propriu-zisă.
  • Echipa de muncitori trebuie să fie una calificată, să facă parte dintr-o firmă autorizată, pentru că și riscurile sunt foarte mari: greşelile încep de la proiectare, folosirea unor materiale de proastă calitate, nu există garanția lucrării, asigurării în cazul accidentelor de muncă, se încurajează plata la negru, iar suma plătită nu contribuie la buget.
  • Dacă se optează doar pentru a construi sau a renova o locuință sau există deja un proiect concret, inginerii de la TERMOCONSTRUCT oferă consultanță în alegerea soluției tehnice, a materialelor și a punerii în operă.
  • Împreună cu meseriașii pe care-i coordonează, firma realizează lucrări de: construcții de case la roșu sau la cheie, termoizolarea fundațiilor, pereților, planșeelor și acoperișurilor, hidroizolarea, executări de șarpante și acoperișuri, finisaje și amenajări interioare, instalații sanitare, termice și canalizare, precum și reparația și renovarea fațadelor.

Cu un efectiv de peste 80 de angajați, firma ce activează din anul 2007 are 11 magazine și depozite proprii situate în Reșița – în Govândari și în Muncitoresc, Timișoara – Sânandrei, Gătaia, Arad – Pecica, Caransebeș – în cartierul Pipirig și Calea Orșovei, Anina, Bocșa, Oțelu Roșu, Răcășdia, precum și un mare număr de magazine partenere. Termoconstruct se situează pe unul dintre primele locuri în distribuția și comercializarea materialelor de finisaje și construcții.