Aeroportul din Timişoara va avea de mâine 1.200 de locuri de parcare!

Aeroportul Internațional Timișoara va avea, începând de mâine, 19 iunie, 200 de locuri de parcare în plus, ca urmare a unei investiţii de aproximativ 300.000 de euro.

Potrivit unui comunicat transmis, azi, de Aeroportul Internațional Timișoara, noua parcare amenajată în partea dreaptă a drumului județean de legătură cu aeroportul va fi deschisă marți, de la ora 10.00, informează Mediafax. În total, aproximativ 200 de noi locuri de parcare vor fi disponibile în noua parcare a aeroportului, pe lângă cele aproximativ 1.000 de locuri existente deja, din care aproximativ 280 sunt destinate angajaților și colaboratorilor.

Noua parcare amenajată a costat aproximativ 300.000 de euro, incluzând construcția parcării și realizarea sistemului tehnic de management, care cuprinde bariere și automate de plată a parcării. Investiția a fost realizată din fondurile Aeroportului Internațional Timișoara. În incinta parcării pot parca autoturisme, dar sunt prevăzute și șase locuri destinate staționării autocarelor.

„După punerea în funcțiune a acestei noi zone de parcare, Aeroportul Timișoara ajunge să pună la dispoziție în total aproximativ 1.100 de locuri de parcare. Ne-am dorit să finalizăm și să dăm în folosință această parcare în luna iunie, pentru a pune la dispoziția pasagerilor locuri suplimentare în special în perioada sezonului de vară când traficul aerian crește”, a declarat directorul Aeroportului Internațional Timișoara (AIT), Daniel Idolu.

Odată cu deschiderea noilor facilități de parcare, vor fi suplimentate și numărul de intrări și ieșiri în/din parcare și vor fi schimbate fluxurile de circulație, pentru se a asigura un flux optim al autoturismelor. Astfel, intrarea în parcarea aeroportului se va face prin parcarea nouă, situată în partea dreaptă înainte de sensul giratoriu, iar ieșirea se va asigura prin cele trei bretele de acces din sensul giratoriu.

Potrivit reprezentanților aeroportului timișorean, tariful pentru parcare rămâne neschimbat, respectiv 2,5 lei/30 de minute, însă pasagerii care doresc să staționeze pe o perioadă mai lungă pot opta pentru abonament achitat în avans, care conferă facilitatea de a evita aglomerația la automatele de plată, precum și un tarif mai avantajos.

„Plata parcării se poate face la cele patru automate de parcare amplasate în incinta aeroportului și în parcare. Pe lângă aceste patru automate de plată, se vor adăuga alte două, cu posibilitatea achitării și prin card bancar. Biroul de taxare parcare din incinta terminalului este dedicat în principal plății abonamentelor de parcare”, se menţionează în comunicatul de presă al AIT.

Pasagerii care doresc să se deplaseze cu taxi pot alege fie un taxi autorizat de autoritățile aeroportuare, chiar din fața terminalului, fie pot comanda o mașină prin intermediul Biroului de Informații. „Este important de reținut faptul că în incinta parcării, chiar în vecinătatea Parcării 2, la o distanță de 70 m de terminal, administrația aeroportului a amenajat o zonă de îmbarcare/debarcare rapidă, cu acces gratuit pentru taximetre, astfel încât șoferii pot să debarce sau să își îmbarce clienții fără a plăti o taxă de acces sau de parcare. De menționat este că în această zonă nu este permisă staționarea, ci doar oprirea de scurtă durată. Suplimentar, și înainte de zona de acces în parcare auto, s-a creat o bandă separată cu peron pentru a facilita debarcarea pasagerilor“, precizează Nicoleta Trifan, purtător de cuvânt al AIT.