Spații de închiriat în Bastionul Theresia din Timișoara. Nu sunt permise grătarele, pariurile și jocurile de noroc

Persoanele interesate să-și deschidă afaceri în Bastionul Theresia din Timișoara, dar și în Parcul Industrial de pe Calea Torontalului sunt invitate să participe la licitațiile lansate de Consiliul Județean Timiș în acest sens.

Consiliul Județean Timiș anunță că mai multe spații disponibile în Bastionul Theresia, dar și în Parcul Industrial aflat în Calea Torontalului sunt scoase la licitație pentru cei interesați să-și deschidă afaceri în aceste locații.

În cazul spațiilor de la Bastion, licitația va fi una cu strigare și se va desfășura în data de 27 iulie, la ora 09.00, la sediul Consiliului Județean Timiș, aflat pe Bd. Revoluției din 1989. nr. 17. Prețul de pornire este de 21,31 lei/mp/lună, la care se adaugă cota legală de TVA. Tariful pentru utilizarea terenului aferent frontului spațiului este de 14,76 lei/mp/lună. la care se adaugă cota legală de TVA.

Important de menționat este că închirierea spațiilor se va face în limitele regulamentului recent aprobat. Conform acestuia, spațiile aferente sunt compatibile și pot asigura funcțiuni pentru desfășurarea de evenimente culturale, sociale, expoziționale, servicii și alimentație publică. Sunt interzise activitățile de jocuri de noroc și pariuri în oricare din spațiile situate în Bastion și nu este permisă prepararea în aer liber a tuturor sortimentelor culinare (mici, grătar, frigărui, etc). De asemenea, regulamentul prevede că programul de funcționare în spațiile exterioare (terase) va fi de până la ora 24.00”, a informat Consiliul Județean Timiș.

În ceea ce privește Parcul Industrial și Tehnologic Timișoara (PITT), sunt scoase la licitație de concesionare două parcele, de 1.437 mp și 3.931 mp. Ședința publică de deschidere a ofertelor se va desfășura în data de 29 iulie, la ora 09.00, la sediul Consiliului Județean Timiș, prețul de pornire fiind de 4 euro/mp/an + TVA.

PITT are în acest moment un grad de ocupare de peste 80%. Destinația este construcție de hale de producție pentru industriile puțin poluante sau servicii suport (inginerie, arhitectură, proiectare). Nu se pot construi depozite, care sunt considerate infrastructură industrială. Parcul este situat într-o zonă dinamică, pe Calea Torontalului, la o distanță de 8 km de centrul orașului și la 75 km de punctul de trecere al frontierei de la Cenad. Aeroportul „Traian Vuia” se află la numai 20 km de locație, iar accesul la calea ferată (Gara de Nord Timișoara) este la 8 km”, a detaliat CJ Timiș.