Spații comerciale fără comercianți! Căsuțele din Parcul Prefecturii, abandonate și lăsate în paragină de administrația locală

Primăria Lugoj se chinuie de ani întregi să închirieze mai multe spații aflate în diverse zone ale orașului. Printre ele se numără și două căsuțe din Parcul Prefecturii, însă la cum arată sunt slabe șanse să se găsească persoane care să le ia în folosință. Acolo, din cele patru căsuțe existente, doar două au chiriași și deservesc mici magazine. Celelalte două arată ca după război.

„Au trecut vremurile când toate erau închiriate. În cea cu acoperișul ascuțit a funcționat mulți ani un magazin de tip ABC. La fel și în celelalte două, care au forma de ciuperci. Lângă acestea, în cea de lângă fosta Prefectură era deschisă o terasă, care avea mare trecere la lugojeni. Nu se serveau băuturi alcoolice, ci doar sucuri, cafea, apă minerală sau înghețată. Stau închise de mai bine de 10 ani, pentru că la cum arată nu le mai ia nimeni.”, ne-a spus Ioan Stoian, un pensionar care-și petrece mult timp în Parcul Prefecturii sau Copiilor, cum mai este cunoscut. În toate plouă, sunt nevopsite, lanțurile sunt distruse, distrus este și tot ce ține de partea din lemn, țiglele cad și geamurile sunt sparte.

„Din ce știu, prima cabană dinspre strada Ion Creangă este în litigiu, iar cealaltă, dinspre Prefectură, a fost scoasă la licitație de mai multe ori. Nu s-a arătat nimeni interesat de ea.”, ne-a declarat Cristian Galescu, viceprimarul Lugojului.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Din păcate, tot parcul arată jalnic, de la locurile de joacă pentru copii la aleile care-l traversează și până la băncile care ar trebui să le ofere relaxare oamenilor și nu disconfort. Primăria mai are și alte spații de închiriat, cum ar fi fostul magazin Bumbacul, aflat în plin centru al orașului. După ce ani la rând a fost întrebuințat pentru depozitarea ajutoarelor alimentare provenite de la Uniunea Europeană, acum el servește ca depozit pentru diverse lucruri, în special materiale folosite de muncitorii angajați la Serviciul Patrimoniu de Administrare a Domeniului Public.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/