Întârzieri de toamnă! Societatea Meridian 22 va curăța iazul de captare a apei din râul Timiș

publicitate si promovare in ziar

După problemele de alimentare cu apă, apărute săptămâna trecută în sistemul municipal, Uzina de apă numărul 2, cea care asigură două treimi din necesarul de apă al Lugojului, va avea nevoie de lucrări majore la punctul de captare.

Locul de unde se ia apa, pentru a fi ulterior tratată, prelucrată în parametri de potabilitate și apoi pompată pe conductele de alimentare cu apă, are un nivel crescut de colmatare, care pune în pericol capacitatea de preluare a necesarului zilnic de apă. Angajații Meridian 22, societatea deținută de Consiliul Local Lugoj, care gestionează rețelele și uzinele de apă ale municipiului, au reușit într-o primă fază să restabilească funcționarea normală a uzinei și au anunțat că este planificată o serie de lucrări extinse pentru curățarea și mărirea capacității punctului de captare, de lângă Timiș.

„Seceta din ultimele luni a afectat serios rezerva de apă, de unde este alimentată uzina doi. Nivelul apei a scăzut atât de mult, încât nu s-a mai putut pompa apă în bazinele de stocare. În urma acestei situații, nemaiîntâlnite până acum, s-a intervenit cu oameni și utilaje pentru a curăța și adânci pragul de intrare, prin care se transferă apa din râul Timiș, în iazul de stocare alăturat. Pentru a preveni astfel de probleme în viitor, urmează să se acționeze în continuare cu utilaje pentru a îndepărta sedimentele depuse în timp pe zona de captare”, a comunicat Meridian 22 prin directorul Florin Iovescu.

Problemele legate de alimentarea cu apă au fost cele mai serioase din ultimele decenii, situația de la Uzina 2 fiind agravată și de scăderea pânzei freatice, care a afectat forajele de la Uzina 1, de pe strada Tapiei, lucruri care au dus la scăderea presiunii în sistem.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01