Gata de ceartă! Campania electorală stă să înceapă, liberalii – sabotați de Primărie în amplasarea bannerelor

Primăria Lugoj a anunțat că a stabilit locurile de afișaj electoral pentru campania la alegerile prezidențiale de luna viitoare. Se pare însă că atunci când vine vorba despre liberali, lucrurile în Primărie se mișcă mai greu…

Candidații intrați în cursa pentru cea mai înaltă funcție a statului vor avea la Lugoj 11 panouri electorale. Partidele politice și candidații care intră în competiție nu au voie să amplaseze bannere sau afișe oriunde pe domeniul public, ci doar în locurile stabilite.

Campania electorală va începe în data de 12 octombrie, însă la Lugoj au apărut deja primele frecușuri între social-democrați și liberali. Cei din urmă îl acuză pe social-democratul Francisc Boldea, primarul Lugojului, că a blocat amplasarea bannerelor electorale ale lui Iohannis în perioada de precampanie. Filiala locală a solicitat autorizația pe data de 30 august, fiind înregistrată cu numărul 70381, însă nu au primit răspuns nici până în prezent.

„Ne-au spus că au dat răspuns în data de 25 august, însă noi nu l-am primit nici până acum. Sediul nostru este la doi pași de Primărie, dar și dacă-l trimiteau prin poștă tot ajungea până acum. Au reușit să ne paseze, dar la final se va vedea cine va fi învingător. Și dacă primim autorizația nu vom mai monta bannere, pentru că e deja prea târziu, deoarece în 10 octombrie se intră în campania electorală. Boldea și PSD au gândit că e bine să saboteze campania noastră, la care suntem îndreptățiți conform legii. Regula bâtei aplicată de PSD Lugoj în această campanie nu face decât să definească mai fidel profilul lor.”, a declarat Claudiu Buciu, președintele PNL Lugoj.

Pe străzile municipiului doar PSD și PMP au amplasat bannere, iar USR a instalat pe străzi cuburi uriașe cu portretele candidatului Dan Barna și cu cele ale fostului prim-ministru, Dacian Cioloș.

În perioada oficială de campanie electorală, locurile unde vor fi amplasate aceste panouri, așa cum a fost stabilit de către administrația lugojeană, sunt: strada V. V. Delamarina nr. 1 (Colegiul „Iulia Hasdeu”), strada Bălcescu nr. 1 (Casa Sindicatelor), strada A. Mocioni nr. 3 (Cinema „Bela Lugosi”), strada Mocioni nr. 27 colț cu Grozăvescu nr. 2, strada Timișoarei nr. 51-53 (Sala Sporturilor I.K. Ghermănescu), strada Caransebeșului 2 B (Sala Sporturilor L. Miloșovici), Splaiul Tinereții, strada Buziașului, Splaiul Morilor nr. 1 (Piața Agroalimentară), Căminul Cultural Tapia și Căminul Cultural Măguri.