9 proiecte, 62 de milioane!

Caraș-Severinul a rupt o parte importantă din banii puși la dispoziție din Fondul de Dezvoltare Instituțională, nouă localități urmând să se bucure de investiții în infrastructură! 

„În a doua tură de proiecte aprobate pentru finanțare prin FDI am câștigat pentru Caraș-Severin 9 proiecte în valoare de aproximativ 62 milioane lei!”, a anunțat deputatul Luminița Jivan, președintele PSD Caraș-Severin.

Pe lista proiectelor aprobate de Guvernul Dăncilă se află extinderea rețelei de canalizare în localitățile Sasca Montană și Sasca Romană, investiție ce se ridică la 26,9 milioane lei, dar și reabilitarea mai multor drumuri din județ. E vorba despre drumul Grindești, de la Văliug, în valoare de 6,4 milioane lei, de raeabilitare străzi și drumuri urbane, în valoare de 17,7 milioane lei, în Oravița, și lucrări de întreținere străzi, etapa a IV-a, în valoare de 7,6 milioane lei, la Oțelu Roșu. La Rusca Montană se  modernizează rețeaua stradală din comună cu o investiție de 6,1 milioane lei, la Gârnic se investesc aproape 680.000 de lei pentru modernizarea grădiniței, dar se extinde și alimentarea cu apă și canalizarea menajeră și se construiește o stație de epurare, costurile ridicându-se la 6,9 milioane lei. La Turnu Ruieni se modernizează iluminatul public, suma alocată fiind de 534.053 lei. Iluminatul public se schimbă și la Glimboca, pentru asta fiind alocați aproape 350.000 de lei.

„De la proiecte privind modernizarea sistemului de iluminat public, până la modernizarea unei grădinițe, Guvernul s-a asigurat că sunt aprobate cât mai multe proiecte și cât mai diversificate, pentru a putea asigura dezvoltarea tuturor comunităților. În timp ce alții doar aduc critici nefondate, Guvernul continuă să acționeze pentru români, luând măsuri doar în interesul oamenilor!”, a subliniat Luminița Jivan.