800 de sancțiuni într-un singur weekend! Viteza excesivă rămâne în top

Weekendul trecut, conducătorii auto le-au demonstrat polițiștilor rutieri că pe drumurile publice din județ este nevoie de supraveghere. În cadrul acțiunii demarate pentru combaterea și prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, polițiștii au aplicat peste 800 de sancțiuni contravenționale în Banat, în doar trei zile.

Polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat, în perioada 4-6 octombrie, nenumărate activități cu scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Nerespectarea limitelor legale de viteză s-a aflat în topul sancțiunilor contravenționale în acest sfârșit de weekend. Așa se face că, în Caraș-Severin, din numărul total al sancțiunilor contravenționale aplicate – 432, peste jumătate, mai exact 268, au avut la bază neadaptarea vitezei la limitele legale impuse pe anumite tronsoane de drum. În același timp, alte 19 permise de conducere au fost reținute în vederea suspendării, 16 dintre acestea pentru depășiri neregulamentare și 3 pentru viteză excesivă.

Totodată, în perioada amintită au fost retrase două certificate de înmatriculare și constatate 7 infracțiuni la regimul rutier: conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis auto, conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe. Mai mult decât, atât o parte din cei testați cu aparatul etilotest au refuzat prelevarea de mostre biologice la spital pentru stabilirea alcoolemiei.

Sfârșitul de săptămână a însemnat noi razii făcute de polițiștii de la Rutieră și pe șosele din cel mai vestic județ al țării. Oamenii legii au aplicat 377 de amenzi în cadrul acțiunii prin care se urmărește responsabilizarea celor de la volan și reducerea accidentelor rutiere. În perioada 4-6 octombrie, pe lângă nerespectarea regulilor de circulație, oamenii legii au urmărit și combaterea conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Din cele aproape 400 de amenzi, 103 au fost pentru nerespectarea normelor de viteză. Polițișii au reținut 17 permise auto pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost reținute 18 certificate de înmatriculare.

Acțiunile polițiștilor nu se opresc aici. Ele vor continua pe tot parcursul acestei săptămâni, combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere rămânând scopul demersului acestora.