Spânu, despre nominalizarea lui Cîțu: „Cea mai proastă variantă posibilă ce o putea face președintele. O bătaie de joc!”

Desemnarea lui Florin Cîțu să formeze un nou guvern continuă să suscite numeroase comentarii din partea politicienilor aflați în opoziție.

În opinia deputatului Pro România Caraș-Severin, Ion Spânu, nominalizarea lui Cîțu la funcția de premier al României era de așteptat, dar nu pentru merite deosebite în sistemul bancar. „Cine se aseamănă se adună. Veșnicul nostru președinte, care luptă împotriva corupției – cunoaștem treaba cu cele șase case pe care nu a lămurit-o nici până acuma – a nominalizat un om care, din câte știm, are și a avut ceva probleme în sistemul bancar, motiv pentru care nu mai are voie să fie angajat, pentru că a participat într-un grup la atacarea leului într-un anumit moment. Ca atare, eu mă așteptam să fie nominalizat. Un om care promovează competența, cum spune președintele Iohannis, a găsit omul potrivit”, a mărturisit ironic deputatul Pro România.

Florin Cîțu a căzut de două ori în comisiile de specialitate ale Parlamentului și, de asemenea, a avut și o moțiune simplă în Senat, însă aceste lucruri nu l-au împiedicat pe Klaus Iohannis să-l desemneze cu formarea unui nou guvern.

„După mine, Florin Cîțu este cea mai proastă variantă posibilă pe care a putut să o gândească președintele, a făcut în bătaie de joc, vrea cu orice preț să ajungă la alegeri anticipate. Părerea mea că nu se v-a ajunge pentru că nominalizarea va fi atacată la Curtea Constituțională și Curtea cu siguranță va da verdict favorabil celor care o contestă”, a mai declarat Ion Spânu pentru Express de Banat.