Spălarea banilor pe Muntele Semenic, oprită după 18 ani de procese! Cabana Centrală, salvată din mâinile speculanților imobiliari!

La capătul unor procese ce au durat aproape două decenii, Cabana Centrală de pe Muntele Semenic a revenit familiei Coșteanu, urmașilor celor care au ridicat-o în 1936 și care sunt gata să o pună la dispoziția unui investitor interesat să o redea circuitului turistic.

Vrem să întrerupem cercul ăsta vicios care este în România. Oamenii pun mâna pe bunuri, încearcă să le vândă cât mai repede și nu construiesc, nu fac nimic cu ele. Cel mai sănătos și corect ar fi să punem la dispoziție «obiectele muncii» cuiva care vrea să creeze valoare, nu numai să circule imobilele și să nu se facă nimic, a explicat de la bun început Alex Coșteanu.

Cabana a avut de-a lungul vremii mai mulți proprietari, cei mai mulți dintre ei speculanți imobiliari, iar din 2012 a revenit în posesia familiei Coșteanu. „A fost cadoul de căsătorie al bunicilor mei, a fost făcută de străbunicul meu. Prin anii ‘50 a fost confiscată de comuniști. Am încercat să o recuperăm și am reușit asta după 17-18 ani de procese. O vindeau de la unii la alții, dar nu a fost nimeni interesat să o pună în valoare. Ultimul proprietar înaintea noastră a fost Lukoil. Pe noi nu ne interesează să fim mari proprietari, ne interesează să meargă Semenicul. Ne-ar interesa să oprim transferul ăsta de proprietăți pentru spălarea banilor!, susține proprietarul.

Concret, familia Coșteanu caută pe cineva interesat să facă turism. Sunt deja doi ani de când încearcă să găsească un investitor serios, dar cel puțin deocamdată nu s-a concretizat nimic. Se propune spre închiriere pentru exploatare Cabana Centrală, care înseamnă aproape 2.000 mp construiți și un teren de 4.000 de mp de teren. În plus, 13.000 mp de teren pentru amenajarea unei parcări și un utilaj de deszăpezire. Dacă doriți să participați la renașterea Semenicului, să exploatați Cabana Centrală, parcarea și/sau utilajul de deszăpezire, să ne propuneți un proiect turistic de calitate pentru Semenic (mare sau mic), contactați-ne! Cu ajutorul vostru, Cabana Centrală se va redeschide! Împreună vom reuși!, anunță pe Internet familia Coșteanu.

Cabana are 32 de camere, două săli restaurant, bucătărie și alte anexe, iar acum câțiva ani, pe parcursul procesului, fusese evaluată la aproximativ 900.000 de euro. Cabana nu e în stare de funcționare imediată. Asta și pentru că, ultimii proprietari, când au văzut că pierd procesul, s-ar fi apucat să spargă tot ce au putut. „Cabana se poate deschide pe bucățele, felul în care e construită permite acest lucru. Eu propun chiriașului exploatant să facă reperații pe banii lui și totalitatea investițiilor să fie dedusă din chirie. Așa îl responsabilizez. Avem acolo și 18.500 mp de teren, iar Semenicului îi lipsește o parcare. Ar fi un serviciu imediat pentru turiști. Problema este că în România cam toată lumea care vrea să facă o afacere își închipuie că trebuie să fie proprietar, or faptul în sine de a fi proprietar al mijloacelor de producție deja scade puterea economică. Pentru că se investește în proprietate în loc să se investească în afacere. Dacă există cineva care vrea să facă ceva pentru Semenic, îi punem cabana la dispoziție, în schimbul unei chirii. Activitatea în sine e importantă, nu proprietatea”, a mai mărturisit pentru expressdebanat.ro Alex Coșteanu.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte despre situația infrastructurii hoteliere de pe Muntele Semenic!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/