Şpăgarii de la Naidăş, plimbaţi de la o instanţă la alta

Cei 55 de inculpaţi trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru constituire în grup infracţional organizat şi luare sau dare de mită, cu toţii fiind implicaţi în contrabanda cu ţigări din Vama Naidăş, mai au de aşteptat până să-şi primească pedepsele.

Dosarul vameşilor şi poliţiştilor de frontieră corupţi de la graniţa cu Serbia a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Timişoara. Magistraţii timişoreni au pus însă în discuţie o excepţie de necompetenţă materială pe motiv că niciunul dintre inculpaţi nu ar fi fost ofiţer de poliţie judiciară. În consecinţă, au trimis dosarul Tribunalului Caraş-Severin. Aici, surpriză. “Instanţa a declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Curţii de Apel Timişoara”, a precizat Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin. Este, practic, aceeaşi situaţie ca la Timişoara. “Din oficiu, instanţa a pus în discuţie excepţia de necompetenţă materială a Tribunalului Caraş-Severin, motiv pentru care s-a ivit conflict negativ de competenţă”, a declarat Loredana Sabo, avocata mai multor inculpaţi din acest dosar. Cine îi va judeca pe şpăgarii de la Naidăş o va stabili Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

publicitate online in ziar Express de Banat
gif card de energie dacus 1000x100

A fost sesizată Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti pentru soluţionarea conflictului negativ de competenţă dintre Tribunalul Caraş-Severin şi Curtea de Apel Timişoara”, Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin