Şpagă pentru un poliţist de frontieră

Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin au fost sesizaţi ieri cu privire la comiterea unei infracţiuni de corupţie.

Imaginile spectaculoase cu sute de poliţişti de frontieră reţinuţi pentru luare de mită şi îmbarcaţi în elicoptere par să fie de mult apuse. Cel puţin asta a lăsat să se înţeleagă un om al legii de la Socol, care a refuzat să bage în buzunar 200 de euro, bani oferiţi cu titlu de şpagă de un cetăţean din Caraş-Severin care fusese oprit în trafic. Bărbatul nu avea asupra sa ţigări de contrabandă sau alcool, ci nu poseda permis de conducere. Ca să nu-i fie întocmit dosar penal pentru conducere fără permis, acesta i-a oferit poliţistului de frontieră suma de bani. Agentul de Poliţie a sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin. ,,În timpul întocmirii actelor premergătoare, M.J. i-a oferit agentului de poliţie de frontieră suma de 200 de euro pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu şi a nu-i întocmi dosar penal pentru infracţiunea prev. de art. 86 alin. 1 din OUG 195/2002. Poliţistul de frontieră a refuzat oferta şi a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.
Bărbatul a fost prins în flagrant şi va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Nu a fost arestat preventiv, dar are interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

,,Se reţine în sarcina acestuia că în cursul zilei de 3 octombrie 2013 a oferit suma de 200 euro unui lucrător de poliţie, solicitându-i acestuia să distrugă actele de cercetare şi să nu procedeze la întocmirea unui dosar penal având drept obiect o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.“ (procuror Valentin Cîrstea, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin)