Evenimentul filmat în care profesoara certa părinții pentru prestațiile financiare slabe ale acestora încă mai are ecou. Discuția pe tema sumelor de bani impuse de către profesori nu a fost evitată nici în ședința din cadrul Prefecturii.
Maria Zvarici, președintele Sindicatului de Învățământ Preuniversitar, a deschis subiectul dezbătut multă vreme și la nivel național. Incidentul dintr-o școală din București a determinat noi reguli în învățământ, printre care se numără și faptul că profesorii nu mai au voie să adune bani de la elevi indiferent care ar fi cauza, achiziționare de manuale sau activități extrașcolare.
„Nimeni nu întreabă de lucrurile bune pe care le fac profesorii. Nimeni nu știe câte cadre didactice scot bani din propriul buzunar pentru a acoperi tot felul de activități școlare pe care sunt obligați să le facă. De la xeroxuri la hârtii sau alte cheltuieli de acest gen. Apare un cod de etică pentru profesori, la fel ar trebui să apară unul și pentru părinți și elevi. Chiar dacă nu sunt la fel de mediatizate nu înseamnă că nu se întâmplă ca părinții sau chiar elevii să fie agresivi cu profesorii”, a precizat Maria Zvarici în cadrul ședinței.
Problema a început din momentul în care s-a stabilit ca profesorii nu mai sunt în măsură să adune banii elevilor. Fondurile pentru diferite excursii, pentru teatru sau pentru alte activități extrașcolare vor fi adunate de către comitetul de părinți.
De pisu cu..lui! Drace ia-i pe profesori ca ei au saracit tara asta, nu le e rusine, au salarii fabuloase, se numara printre spagarii care au falimentat Romania! Cei din sanatate si cei din invatamant ne-au adus la sapa de lemn!