Festivalul de la Gărâna și Jazz Tm nu se suprapun

După ce suprapunerea festivalului Jazz Tm peste tradiția jazzului de la Gărâna a stârnit controverse aprinse la nivel de organizatori și de fani, festivalul timișorean pierde teren în fața spectacolului de la poalele Semenicului.

Autoritățile din Timișoara au decis să organizeze, cu un an în urmă, propriul spectacol de jazz. Coincidență sau nu, la prima sa ediție, Jazz Tm s-a desfășurat amenințător la doar o săptămână de mult așteptatul spectacol de la Gărâna. Fără să fie un impediment, cele două festivaluri și-au găsit locul în aceeași lună fără să se bată cap în cap. Pentru anul acesta însă primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a dat o lovitură sub centură fanilor de jazz din Banat. Jazz Tm urma să se suprapună cu festivalul de la Gărâna, ca un act de sabotaj care a fost înțeles de organizatorii show-ului din Caraș ca un gest de răzbunare.

Programul Jazz Tm, făcut public în toamna anului trecut, a încins spiritele în Banat. Organizatorii și iubitorii de jazz și-au prezentat revolta în ceea ce privește suprapunerea celor două spectacole. Acuzele la adresa Primăriei Timișoara au strâns cu ușa autoritățile responsabile. Cu toate că edilul-șef Nicolae Robu susținea că data festivalului din Timișoara nu mai poate fi schimbată din cauză că toate contractele au fost deja încheiate, în urma unui sondaj realizat pe una dintre rețelele de socializare datele au fost schimbate și, odată cu ele, și discuțiile pe această temă.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Astfel, Nicolae Robu a anunțat oficial că data de desfășurare a Jazz Tm va fi mutată în aceeași perioadă ca și anul trecut. Iubitorii de jazz timișoreni pot astfel să-și delecteze auzul cu acorduri senzaționale, cinci zile la rând. Spectacolul timișorean va fi programat pentru 9-11 iulie, iar din 12 iulie artiștii și fanii se vor muta la Gărâna. ,,Vom încerca să mutăm Jazz TM în perioada 09-11 iulie 2014 – de miercuri până vineri -, astfel încât, în continuare, sâmbătă şi duminică, 12 şi 13 iulie, să lăsăm complet liber pentru Festivalul de Jazz de la Gărâna. Dacă vom reuşi, atunci vom putea avea, cu eforturi concatenate, o minunată săptămână a jazzului în Banat”, a menționat Nicolae Robu în sondajul realizat pe pagina sa de Facebook.

Cu toate că anul trecut Marius Giura, organizatorul festivalului de la Gărâna, s-a arătat vizibil deranjat de organizarea unui nou festival de jazz și la Timișoara, discuțiile pentru anul acesta de a suprapune cele două spectacole nu a constituit niciodată un motiv de îngrijorare pentru acesta. ,,Gărâna merge mai departe. Această decizie nu a fost o amenințare pentru spectacolul nostru. Gărâna are publicul ei deja. Anul acesta va fi ediția a 18-a și avem public fidel, sunt oameni care vin de mici acolo” , a menționat Marius Giura.

banner 970 x 250