Şpagă de vremuri grele: „Cât poți… nu-i concurs… Până ne aşezăm!”

Interceptările făcute de DNA în cazul vicepreședintelui Consiliului Județean, Ionesie Ghiorghioni, au scos la iveală comportamentul cameleonic al acestuia. Ghiorghioni s-a adaptat de fiecare dată în funcţie de împrejurări, ştiind să-şi creeze o imagine de om dedicat judeţului.

Mărinimosul Ghiorghioni n-a vrut să ia și pielea de pe cei cărora ce cerea șpagă. Cel puţin aşa i-a dat de înţeles Adinei Armaşu, cea care l-a denunţat pentru „zeciuiala” practicată la atribuirea contractelor pentru întreţinerea drumurilor judeţului. Vicele CJ i-a cerut unui subordonat, în prezenţa denunţătoarei, să constituie o comisie de verificare pe teren a stadiului lucrărilor afirmând: „S-ar putea să vină o rectificare pe drumuri, să putem să le dăm banii la oameni, că şi aşa e necăjită femeia”. Asta, ca urmare a faptului că Adina Armaşu i s-a plâns de faptul că reprezentanţii Direcţiei de Administrare a Patrimoniului întârzie să facă recepţia mai multor lucrări efectuate de firma soţului acesteia.
Cu o altă ocazie, „inculpatul Ghiorghioni i-a comunicat denunţătoarei că el este mulţumit ca din suma ce i s-ar «cuveni», ca parte a produsului infracţional, să i se remită de către familia denunţătorilor orice sumă, deoarece înţelege situaţia dificilă prin care aceştia din urmă trec în ultima perioadă, referindu-se la problemele judiciare ale denunţătorului. Ghiorghioni i-a spus textual martorei denunţătoare: „Cât poţi… nu-i concurs… îs vremuri, vremuri grele… ştii tu… acu’ urmează… vremuri grele… până ne aşezăm…”, s-a reţinut în rechizitoriu.

Într-o altă împrejurare, după o întâlnire pe tema achitării lucrărilor la drumuri care a avut loc la Consiliul Judeţean, vicele şi martora denunţătoare au discutat din nou despre şpagă, Ghiorghioni dându-şi arama pe faţă, după cum susţin procurorii DNA: „Inculpatul Ghiorghioni, în încercarea sa de a-şi crea o imagine publică de conducător implicat şi dedicat exclusiv problemelor comunităţilor în slujba cărora ar fi trebuit să se afle, imediat după ieşirea din sala de şedinţe inculpatul Ghiorghioni a abandonat această încercare patetică de a impresiona prin limbajul lipsit de substanţă pe care l-a folosit şi a dat curs intereselor sale personale veroase, abordând-o pe martoră într-un colţ mai ferit privirilor de pe coridor, discutând cu aceasta singurele probleme care-l preocupau cu adevărat, respectiv sumele de bani ce i-au fost remise de către martoră până în acel moment prin intermediul nepotului său, inculpatul Cosmin Ghiorghioni”.

Comments

  1. Rusine!!! says:

    Sa va fie rusine de nesimtiti va- ti jucat cu banii judetului!!! Inca odata ai demonstrat atat tu Ghiorghionii cat si tu Armasule adevarata valoare!!! Sunte ti doua zdrente si cred ca este un cuvant frumos pentru voi si speram sa putreziti prin celule!!! Dragi procurori nu ne incantati ca ii arestati pe acesti doi imputiti n- am bucura sa- i vedem cu averile comfiscate asa cum ar fi si normal!!!inca odata ai reusit Armasule sa iti arati adevarata valoare!!! Ma intreb oare nu ai frica de dumnezeu!!! Se pare ca nu atata timp cat iti implici intreaga familie!!!