SPA în aer liber, la 7 Izvoare! Cădițele de pe malul Cernei, aduse la civilizația zilelor noastre!

Apele termale termosulfuroase din Băile Herculane atrag astăzi în zona 7 Izvoare mai mulți turiști decât resorturile de lux din stațiune. Accesul e gratuit, dar sunt condiții mizere!

La cădițele de pe malul Cernei se stă la coadă pe toată durata anului. Oamenii se bucură de efectul miraculos al apelor lui Hercules fără să scoată un leu din buzunar. E adevărat, totul în zonă e mizerabil. Doar improvizații, mizerie și nervi. O adevărată bătaie de joc. Cei care au simțit însă efectele acestor ape trec cu vederea și revin și tot revin la Herculane. Așa se face că, la 7 Izvoare, sunt perioade ale anului în care se doarme în mașini, pe marginea drumului, în rulote sau corturi. Totul pentru o cură de băi termale într-un cadru natural de vis, dar într-un decor care lasă de dorit. Vestea bună vine de la noul primar al comunei Mehadia, Grigore Bardac, acesta având deja pe masă un proiect care să schimbe radical aspectul zonei.

„Felul cum arată zona 7 Izvoare lasă de dorit. Noi, Primăria Mehadia, avem un proiect în lucru, dar încă avem un impediment legat de situația juridică a terenului. Astăzi, terenul respectiv ne aparține, dar după ce am făcut toate demersurile legale, Romsilva, prin Direcția Silvică, își revendică dreptul de proprietate asupra acestui teren motivând că face parte din fondul forestier național de stat, administrat de Romsilva. Aici ne-am blocat. Încercăm să găsim soluții amiabile pentru că un eventual litigiu rezolvabil în instanțele de judecată poate dura și câțiva ani. Acum se deschid surse de finanțare și vreau să le accesez pentru a crea un SPA acolo. Dacă se vor tergiversa lucrurile însă, vom pierde finanțarea. Sper să se clarifice lucrurile.”, a explicat primarul din Mehadia pentru expressdebanat.ro.

leader board 728 x 90 px

Grigore Bardac a mai precizat că proiectul este într-o fază destul de avansată, că a obținut deja o parte din avizele necesare și că, odată ridicat SPA-ul de la 7 Izvoare, acesta va fi dat în administrarea unui operator de turism, Primăria neavând specialiști în domeniu care să poată valorifica la maximum un potențial uriaș. Unul din pașii cei mai importanți e aproape făcut, a mai confirmat primarul Bardac: „Suntem foarte aproape să obținem de la ANRM licența de explorare a acelui foraj Scorillo.”