Soții Telbis și-au folosit fiica pentru a ascunde averea fabuloasă construită din șpagă!

Doctorul reșițean Sebastian Telbis și soția sa Luminița, fostă judecătoare la Tribunalul Caraș-Severin, au strâns o avere impresionantă din activități infracționale, după cum au arătat procurorii și au confirmat instanțele de judecată! Pentru a ascunde adevărata dimensiune a agoniselii lor și-au băgat fiica la înaintare!

 

Laura Andreea Telbis, fiica celui mai mare șpăgar dovedit din Caraș-Severin și al magistratului pensionat imediat după ce procurorii le-au percheziționat casele, a fost pentru o vreme una dintre cele mai bogate tinere din județ și nu numai. Asta, în ciuda faptului că e studentă și că nu are niciun loc de muncă! Cum și-a permis fiica doctorului Telbis să plătească zeci de mii de euro pe mai multe imobile au explicat procurorii în dosarul pentru spălare de bani al tatălui său: „S-a constatat că unele proprietăți sunt cumpărate pe numele fiicei soților Telbis, în condițiile în care fiica soților Telbis nu realizează venituri personale, fiind student”. Au fost identificate pe numele tinerei un apartament în Timișoara donat de părinți, încă unul pe care l-a cumpărat chiar ea, cu 50.000 de euro, două garaje, fiecare cumpărate cu câte 3.500 euro, și două autoturisme!

În legătură cu achiziționarea unuia din multele apartamente din Timişoara ale familiei Telbis, din interceptările telefonice a reieșit faptul că acesta a fost achiziționat de către Sebastian Telbis pe numele fiicei sale, prețul fiind de 65.000 de euro și achitat în numerar de către doctor. De menționat faptul că despre achiziționarea acestui imobil avea cunoștință și soția inculpatului cu care s-a sfătuit în legătură cu această achiziție.

Interesant este că Laura Andreea Telbis nu figurează ca asociat al vreunei societăţi comerciale, nu a făcut obiectul vreunui RTS (Raport de Tranzacţii Suspecte) primit de Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, nu figurează cu operaţiuni cu sume în numerar mai mari decât limita de raportare și nu figurează cu transferuri externe mai mari decât limita de raportare. La 22.03.2011 însă, mama sa, judecătoare la acea vreme, a constituit pe numele tinerei studente un depozit bancar de 150.000 de lei!

Aflat în boxa acuzaților, la Tribunalul Caraș-Severin, din cauza unei condamnări la trei ani de închisoare pentru luare de mită, Sebastian Telbis a explicat motivul pentru care i-a donat unul din apartamente fiicei. În niciun caz pentru a nu mai fi nevoită soția sa să-l treacă în declarația de avere! „Arăt că apartamentul nr. 6 din Timișoara a fost dobândit din economiile familiei. Ulterior, când fata noastră și-a făcut un prieten și urma să se căsătorească, am hotărât să i-l donăm ei, ca să fie ferit de un eventual divorț, de un eventual partaj”, a afirmat medicul.

 

foto: facebook